Miriam Vijge - freelance redacteur PW.

Freelance journalist en tekstschrijver

Carola Boer van bol: "HR heet bij bol People& omdat mensen geen resources zijn, maar het hart van onze organisatie." (foto: Guido Benschop)

Carola Boer over lerende cultuur van bol: "Mensen zijn het hart,...

Groei en innovatie zijn bij 'techplatform' Bol.com - sinds kort bol - nauw verbonden met een lerende cultuur. Directeur People& Organisation Development Carola Boer over haar kijk op het ontwikkelen van mens en organisatie.

Foto: Casablanca Stock | Pexels

Subsidie voor Noordelijke ondernemers die investeren in personeel en...

Drenthe, Friesland en Groningen kennen een stimuleringsprogramma SNN. Dat verstrekt onder meer subsidies aan werkgevers uit deze regio. Eén van de thema's is personeel en scholing.

Dit zijn de voorwaarden voor een levenlanglerenkrediet

Dit zijn de voorwaarden voor een levenlanglerenkrediet

Wie geen recht heeft op studiefinanciering maar wel wil studeren, moet daarbij geen financiële drempel ervaren. Met dat idee biedt de overheid het levenlanglerenkrediet.

Subsidieregeling praktijkleren: zo zit dat

Subsidieregeling praktijkleren: zo zit dat

Je kunt als een werknemer in opleiding is tegen bepaalde voorwaarden gebruikmaken van de subsidieregeling praktijkleren. De overheid wil zo de combinatie werken én leren aantrekkelijk maken.

Deze werkgevers willen 55-plussers: "Competenties belangrijker dan leeftijd"

Deze werkgevers willen 55-plussers: "Competenties belangrijker dan...

Personeel vinden is lastig. Toch worden ouderen als gevolg van vooroordelen minder snel en makkelijk aangenomen. Niet bij deze mkb'ers en HR-professionals, want zij zagen hun kans juist schoon: "Ervaring heeft toegevoegde waarde."

Kaftontwerp (Fleur van Noort) proefschrift Gezond op het werk van dr. Anne van der Put

Zo stimuleer je gezond gedrag op het werk voor betere prestaties

Door gezond gedrag op het werk presteren medewerkers beter, blijkt uit promotieonderzoek van Anne van der Put. De werkomgeving speelt daarbij een rol, en daar kan HR mee aan de slag.

6 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

6 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Wat is en doet een O&O-fonds?

Wat is en doet een O&O-fonds?

Opleidings- en ontwikkelingsfondsen van branches zijn er voor werkgevers om financieel bij te dragen aan de scholing van werknemers in die branche. Hoe werken dit soort fondsen, wat bieden ze?

HR-manager Ruud van Berlo stimuleert sporten onder werktijd bij organisatie REV'IT: "Je ontmoet collega’s met wie je misschien minder samenwerkt of die nieuw zijn, wat de communicatie vergemakkelijkt." (beeld: REV'IT!)

Sporten op het werk: zo stimuleren deze organisaties dat

Bewegen is gezond, heeft een positief effect op het functioneren en draagt bij aan het werkgeluk. Maar hoe krijg je medewerkers aan het sporten op of tijdens werk? Zo doen HR-professionals dat.

Cosmeticabedrijf Lush kent sinds anderhalf jaar transitieverlof, onderdeel van Lush' transitiebeleid. (foto Lush)

Deze organisaties introduceerden een eigen aanvullend verlof

Extra verlofmogelijkheden voor mantelzorg, een sabbatical, transitie of zelfs onbeperkt: hoe werkt dat in de praktijk? Vier HR-professionals delen hun ervaring.