Miriam Vijge - freelance redacteur PW.

Freelance journalist en tekstschrijver

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Steeds vaker delen organisaties hun personeelshandboek online,  ook voor employer branding en recruitment. Foto: Shutterstock

Personeelshandboek: van saai naar strategisch HR-instrument

Deze HR-professionals delen hun handboek bewust online, ook voor employer branding en recruitment. "Dit is geen operationeel maar een strategisch HR-instrument."

Rouw op de werkvloer en de rol van HR: praktijkervaringen en tips van rouwcoaches

Rouw op de werkvloer en de rol van HR: praktijkervaringen en tips van...

Rouw en verlies op de werkvloer zijn uitdagingen voor elke HR-professional. Hun aanpak heeft invloed op het welzijn en de prestaties van de medewerkers. Praktijkervaringen en tips van rouwcoaches en -consultants.

Carola Boer van bol: "HR heet bij bol People& omdat mensen geen resources zijn, maar het hart van onze organisatie." (foto: Guido Benschop)

Carola Boer over lerende cultuur van bol: "Mensen zijn het hart,...

Groei en innovatie zijn bij 'techplatform' Bol.com - sinds kort bol - nauw verbonden met een lerende cultuur. Directeur People& Organisation Development Carola Boer over haar kijk op het ontwikkelen van mens en organisatie.

Foto: Casablanca Stock | Pexels

Subsidie voor Noordelijke ondernemers die investeren in personeel en...

Drenthe, Friesland en Groningen kennen een stimuleringsprogramma SNN. Dat verstrekt onder meer subsidies aan werkgevers uit deze regio. Eén van de thema's is personeel en scholing.

Dit zijn de voorwaarden voor een levenlanglerenkrediet

Dit zijn de voorwaarden voor een levenlanglerenkrediet

Wie geen recht heeft op studiefinanciering maar wel wil studeren, moet daarbij geen financiële drempel ervaren. Met dat idee biedt de overheid het levenlanglerenkrediet.

Subsidieregeling praktijkleren: zo zit dat

Subsidieregeling praktijkleren: zo zit dat

Je kunt als een werknemer in opleiding is tegen bepaalde voorwaarden gebruikmaken van de subsidieregeling praktijkleren. De overheid wil zo de combinatie werken én leren aantrekkelijk maken.

Deze werkgevers willen 55-plussers: "Competenties belangrijker dan leeftijd"

Deze werkgevers willen 55-plussers: "Competenties belangrijker dan...

Personeel vinden is lastig. Toch worden ouderen als gevolg van vooroordelen minder snel en makkelijk aangenomen. Niet bij deze mkb'ers en HR-professionals, want zij zagen hun kans juist schoon: "Ervaring heeft toegevoegde waarde."

Kaftontwerp (Fleur van Noort) proefschrift Gezond op het werk van dr. Anne van der Put

Zo stimuleer je gezond gedrag op het werk voor betere prestaties

Door gezond gedrag op het werk presteren medewerkers beter, blijkt uit promotieonderzoek van Anne van der Put. De werkomgeving speelt daarbij een rol, en daar kan HR mee aan de slag.

Wat is en doet een O&O-fonds?

Wat is en doet een O&O-fonds?

Opleidings- en ontwikkelingsfondsen van branches zijn er voor werkgevers om financieel bij te dragen aan de scholing van werknemers in die branche. Hoe werken dit soort fondsen, wat bieden ze?