Nicolette van den Hout

Redacteur PW.

Nicolette van den Hout (1991) is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Daarvoor is ze werkzaam geweest bij:
EW (voorheen Elsevier Weekblad), waar ze onder meer schreef over de arbeidsmarkt en crypovaluta;
SC (de journalistieke opvolger van de Staatscourant) waar haar portefeuilles Financiën, Economische Zaken en Klimaat, cybersecurity en AVG waren;
Nextens (fiscale aangiftesoftware) waar ze als bedrijfsjournalist schreef over fiscale onderwerpen.

Checklist offboarding

De offboarding is net zo belangrijk als de onboarding. Hoe richt je dat goed in? Met deze checklist zie je niks over het hoofd.

Dit kost een werknemer

Personeelskosten zijn hoger dan alleen het brutoloon. Zo komen er nog premies, verzekeringen en opleidingskosten bij. Een overzicht.

SLIM-budget beschikbaar vanaf 1 maart

De SLIM-subsidie, die het midden- en kleinbedrijf (mkb) helpt bij het ontwikkelen van een scholingscultuur, kan vanaf 1 maart 2023 weer worden aangevraagd.

3 veelgemaakte fouten met proeftijd

Proeftijd standaard een maand? Zeker niet. Dat hangt af van het contract en hoe je het hebt vastgelegd. Arbeidsrechtadvocaat William van Wijngaarden bespreekt drie veelgemaakte fouten rondom de proeftijd.

SER: HR kan de arbeidskrapte mede oplossen

Niet alleen de overheid, maar ook HR heeft een belangrijke rol bij het aanpakken van de arbeidskrapte, met name in (semi)publieke sectoren. Dat schrijft de Sociaal-Economische Raad (SER) in haar advies aan de overheid.