Zo gaat UvA om met toenemende polarisatie

Zo gaat UvA om met toenemende polarisatie

Bij de Universiteit van Amsterdam ligt polarisatie op de loer. Directeur HRM Robert Grem en coördinerend vertrouwenspersoon Arjen Berkvens vertellen hoe ze werken aan een sociaal veilige werkomgeving.

DEN HAAG - Portret van Mariette Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Commissie Hamer presenteert hernieuwde handreiking...

Regeringscommissaris Mariëtte Hamer presenteert haar nieuwe editie van de handreiking voor organisaties over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Deze volgt op een prototype dat vorig jaar is verschenen.

Experts ongewenst gedrag: 'Het management heeft de spiegel van HR hard nodig'

Experts ongewenst gedrag: 'Het management heeft de spiegel van HR...

Het rapport over grensoverschrijdend gedrag bij publieke omroepen adviseert het versterken van de HR-rol. Esther Mollema (expert inclusief leiderschap) en Femke Laagland (lid Commissie-Van Rijn) vertellen hoe zij zich dat voorstellen.

De impact van grensoverschrijdend gedrag: 5 tips na het NPO-rapport

De impact van grensoverschrijdend gedrag: 5 tips na het NPO-rapport

Een veilige werkcultuur lijkt belangrijker dan ooit na het NPO-rapport over het wangedrag binnen de publieke omroep. DEI-trainer Vivian Acquah deelt 5 tips ter voorkoming van een giftige werkomgeving.

Ontslag om grensoverschrijdend gedrag: voorbeelden uit de rechtspraak

Ontslag om grensoverschrijdend gedrag: voorbeelden uit de rechtspraak

Ontslag wegens ongewenst gedrag vereist aandacht voor diverse aandachtspunten. De rechtspraak toont hoe ernstig verwijtbaar handelen wordt beoordeeld in verschillende situaties.

Vertrouwenspersoon wordt verplicht: 'Het begint bij het creëren van een gezonde bedrijfscultuur' 

Vertrouwenspersoon wordt verplicht: 'Het begint bij het creëren van...

Binnenkort zijn werkgevers met meer dan 10 werknemers verplicht om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Een aantal tips voor HR.