Wat houdt de assessmentcentermethode in?

Wat houdt de assessmentcentermethode in?

Het aantrekken en behouden van talent is voor organisaties steeds belangrijker. De assessmentcentermethode is een goed uitgangspunt voor strategisch talentmanagement. Maar wat houdt deze methode precies in?

Artificiële Intelligentie gaat ervaring recruiters én kandidaten veranderen

Artificiële Intelligentie gaat ervaring recruiters én kandidaten...

"De robots komen eraan, binnenkort zijn er geen banen meer!" Klinkt dit bekend in de oren? De bedreiging van AI voor de werkgelegenheid beheerst het nieuws al langer. Moet je bang zijn van nieuwe technologie, of kun je er handig gebruik van maken?

Gaat HR voortaan internetdaten?

Gaat HR voortaan internetdaten?

Gaan bedrijven hun grote liefde vinden via het internet? Volgens het Amerikaanse bedrijf achter www.elevatedcareers.com wel. Geautomatiseerde dating is de toekomst voor personeelsselectie. Het is objectiever, betrouwbaarder en het gaat veel sneller...

Wetgeving werving en selectie: wat mag en wat mag niet?

Wetgeving werving en selectie: wat mag en wat mag niet?

De wetgeving in Nederland op het gebied van werving en selectie is beperkt. Toch is het belangrijk om de wet de kennen. Welke (delen van) wetten zijn van belang voor selecteurs?

Wetgeving voor werving en selectie

Wetgeving voor werving en selectie

Werknemers in Nederland hebben recht op bescherming tegen discriminatie. Ook moet de werkgever zorgen dat hun privacy wordt bewaakt. Die wettelijke bescherming begint al voor de werknemer in dienst is. Daarom is het belangrijk om de wetgeving voor...

Foto: Roel Dijkstra Fotografie / Fred Libochant

Seedlink: Onbevooroordeeld werven met algoritmes

Door inefficiënte selectiemethoden lopen talenten en werkgevers elkaar vaak mis. Rina Joosten-Rabou, mede-oprichter en chief commercial officer van Seedlink, vindt dat het tijd is om te laten zien hoe algoritmes ons kunnen helpen.