Verlof

Voorbeeldbrief bevestiging onbetaald verlof

Voorbeeldbrief bevestiging onbetaald verlof

Gebruik dit document om schriftelijk vast te leggen dat de werknemer onbetaald verlof opneemt.

Primeur in gewijzigde kinderopvang-cao: menstruatie- en menopauzeverlof

Primeur in gewijzigde kinderopvang-cao: menstruatie- en...

Voor het eerst worden er in Nederland afspraken rondom menstruatie- en menopauzeverlof vastgelegd in een cao. Deze nieuwe regels gaan vanaf 2024 gelden voor de kinderopvangbranche.

Veelgestelde vragen over de sabbatical

Veelgestelde vragen over de sabbatical

Een sabbatical is doorgaans een periode van onbetaald verlof. Je werknemer kan deze verlofvorm gebruiken voor bijvoorbeeld een wereldreis of een studie. Een overzicht van de veelgestelde vragen.

Foto: Shutterstock

Handig overzicht: zorgverlof

Werknemers met een ziek kind, een zieke partner of ander familielid kunnen gebruik maken van zorgverlof. Alle artikelen over dit onderwerp op PW. staan in dit artikel gebundeld.

Wel of geen sabbatical: dit zegt de rechter

Wel of geen sabbatical: dit zegt de rechter

De cao biedt de werkneemster ruimte voor een sabbatical. Maar toen ze die wilde opnemen, mocht dat niet van de werkgever. De rechter moest eraan te pas komen.

"Dit tachtigste jubileumjaar krijgen alle medewerkers een exemplaar van het testament met de visie van de oprichter van IKEA: ‘Een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen", zegt Tamara Hilgers in het interview met PW. (foto: Guido Benschop).

Bekijk hier PW. magazine #5 (september 2023)

Interview Tamara Hilgers, HR-directeur IKEA: 'We zijn soms te bescheiden' ● Subsidies en fondsen voor een leven lang leren ● Nieuwe vormen van verlof

Tamara Hilgers is People & Culture Manager bij IKEA Nederland (Foto: Guido Benschop).

"We zijn soms te bescheiden"

Vernieuwen en verbeteren is al tachtig jaar een kernwaarde van IKEA. Tamara Hilgers, People & Culture Manager, vertelt over innovatief HR-beleid rondom zelfplanning, transitieverlof en statushouders.

Verlof rondom ouderschap: de verlofvormen op een rij

Verlof rondom ouderschap: de verlofvormen op een rij

Voor (nieuwe) ouders kunnen de verschillende regels rondom verlof doen duizelen. Wat voor soorten verlof zijn er en wat houden ze in?

Vanaf augustus 2022 ontvangen ouders 9 weken lang 70% van hun salaris. Is dat voldoende?

Dit is de huidige wet- en regelgeving over verlof

Verlof is vrijstelling van het verrichten van de afgesproken arbeid, gekoppeld aan een bepaald doel of aan bepaalde omstandigheden, waarbij doorbetaling van het loon afhankelijk is van het type verlof.

Voorbeeldbrief bevestiging zwangerschapsverlof

Voorbeeldbrief bevestiging zwangerschapsverlof

Gebruik dit document 'Voorbeeldbrief bevestiging zwangerschapsverlof' om schriftelijk vast te leggen dat het verzoek van je werknemer voor zwangerschapsverlof is goedgekeurd en om je werknemer te informeren over het verlof.