Bedrijf ontslaat werknemer op staande voet, neemt hem aan als zzp'er [rechtspraak]

Bedrijf ontslaat werknemer op staande voet, neemt hem aan als zzp'er...

Een werknemer wordt op staande voet ontslagen, maar wordt binnen een paar dagen ingeschakeld om als zzp'er dezelfde werkzaamheden uit te voeren. Hij stapt naar de rechter om aanspraak te maken op de transitievergoeding, een billijke vergoeding en de...

HR & fiscale wetgeving: mr. Karima Taouil legt uit waar de pijnpunten zitten

HR & fiscale wetgeving: mr. Karima Taouil legt uit waar de pijnpunten...

Mr. Karima Taouil legt uit waar de pijnpunten voor HR zitten met betrekking tot fiscale wijzigingen. Ook komen vragen van HR-professionals aan bod. Deze video duurt circa 40 minuten.

Werkcode moet één arbeidsmarkt voor alle werkenden creëren

Werkcode moet één arbeidsmarkt voor alle werkenden creëren

Vier verzekeraars en een bank willen flexwerkers en vaste mensen gelijkwaardiger behandelen. Achmea, ING, Nationale Nederlanden, a.s.r., en VGZ hebben hierover een werkcode ondertekend met Vakbond De Unie, FNV Finance en CNV Vakmensen.

Frederieke-Schmidt-Crans

Zzp-bemiddelaars verweren zich tegen aanzwellende kritiek

De zzp'er is de dupe van de 'wildgroei' van brokers en contractbeheerders, stelt het Platform Zelfstandig Ondernemen. Brancheorganisatie Bovib verweert zich en onderstreept de toegevoegde waarde van bemiddeling van zelfstandigen zonder personeel.

Vooruitblik Prinsjesdag: 'Hoofddoelstelling WAB moeilijk te halen'

Vooruitblik Prinsjesdag: 'Hoofddoelstelling WAB moeilijk te halen'

Marnix Ritmeester, arbeidsrechtadvocaat bij Workx Advocaten, blikt vooruit op Prinsjesdag. Een aantal dossiers zit muurvast, maar daar ziet hij voorlopig geen beweging in komen. Ritmeester denk niet dat de WAB waarmaakt wat de wet belooft.

Scheefgroei tussen werkenden aanpakken

Scheefgroei tussen werkenden aanpakken

De scheefgroei tussen werknemers in vaste dienst en andere werkenden, zoals zelfstandigen (zzp'ers) en flexwerkers, is inmiddels zo groot dat maatregelen nodig zijn. Het is een sociale en economische kwestie geworden, vindt een commissie die zich...