De succesfactoren van de BV Natuur als inspiratiebron voor bedrijven [boekrecensie]

Al vier miljard jaar is de natuur non-stop in bedrijf. Bedrijven en organisaties die het lastig vinden om de komende vier jaar te overleven kunnen beter eens kijken naar hoe zij dat doet. Ylva Poelman haalt lessen op uit de BV Natuur in 'De 9 succesfactoren van de BV Natuur, survivalgids voor bedrijven'.

De succesfactoren van de BV Natuur als inspiratiebron voor bedrijven [boekrecensie]

Voor veel bedrijven is het spannend of ze het de komende jaren gaan redden. Hoe kun je toekomstbestendiger worden? Innovatie-expert Ylva Poelman, en pionier in Nederland op het gebied van bio-inspired innovation, wil met haar boek De 9 succesfactoren van de BV Natuur bedrijven inspireren om toekomstbestendiger te zijn. Door te leren van de natuur.

Onzekerheid

Want dat het onzekere tijden zijn voor veel bedrijven, is zeker. De veranderingen, transities en crises vliegen ons om de oren. Zijn we net de gevolgen van de financiële crisis te boven gekomen, breekt de coronacrisis uit. Tegelijkertijd hebben we te maken met de energietransitie, willen we een circulaire economie opbouwen en maken we ons zorgen over klimaatverandering. Dan hebben we het nog niet over alle technologische innovaties.

Meer informatie & direct bestellen

BV Natuur

In haar boek beschrijft ze de biologische natuur als een bedrijf, dat ze de BV Natuur noemt, naar analogie van de BV Nederland. De parallellen met de grote uitdagingen van onze tijd liggen dan ook voor het oprapen. De natuur produceert organismen, haar producten, en als die niet meer voldoen, haalt ze die weer uit het schap. Dan sterven de organismen uit. Daarvoor in de plaats komen weer innovatieve producten.

Individuele organismen, soorten en zelfs hele ecosystemen komen en gaan, maar de BV Natuur is in wat voor vorm dan ook altijd in bedrijf gebleven. “Met of zonder ons, ze zal nog miljoenen jaren succesvol blijven functioneren,” stelt Poelman.

Moederbedrijf van alle ondernemingen

Want er zijn geen uitdagingen die de BV Natuur niet al heeft gehad. Van leiderschap, strategie, innovatie, duurzaamheid, zelforganisatie, kinderarbeid tot fake news? De natuur had het al geïntroduceerd voordat de mens op het wereldtoneel verscheen, schrijft Poelman. Ook heeft ze technologische revoluties, klimaatverandering en energietransities veroorzaakt en ondergaan. De BV Natuur is volgens haar dan ook het moederbedrijf van alle ondernemingen ter wereld en veruit het meest toekomstbestendige organisatie van allemaal.

Succesfactoren

In haar zoektocht om uit te vinden waarom de natuur al zo non-stop succesvol is, kwam Poelman uit op 9 succesfactoren die essentieel zijn om toekomstbestendiger te worden. Van flexibiliteit, innovatie, diversiteit, samenwerken, recycling, zonne-energie, informatie, feedback tot optimaliseren. Zo kunnen we van mieren leren hoe belangrijk efficiënt samenwerken is, laten spreeuwen met hun vlieggedrag zien dat zelforganisatie werkt en biedt de natuur voor de biobased economy, waar we met zijn allen aan werken, zowel ingrediënten als recepten voor slimme materialen.

De succesfactoren zet ze in haar boek uiteen in negen prikkelende hoofdstukken, die duidelijk uitleggen wat ze zijn, welke cruciale rol ze spelen voor de BV Natuur en welke inspiratie ze bieden voor bedrijven en organisaties. Elk hoofdstuk eindigt met vragen waar je als lezer mee aan de slag kunt gaan.

Net zo succesvol worden als de BV Natuur?

Want wil je al bedrijf in deze dynamische tijden net zo succesvol en toekomstbestendig willen worden als de BV Natuur, dan zul je werk moeten maken van deze succesfactoren, adviseert Poelman. Ook al zijn misschien niks nieuws onder de zon, toch blijkt het voor veel bedrijven niet vanzelfsprekend om ermee te werken, concludeert de auteur.

Ylva Poelman, auteur van De 9 succesfactoren van de BV Natuur c)Roel Dijkstra Fotografie; Fred Libochant

“Het is niet voldoende om één of enkele succesfactoren op orde te hebben, ze hebben allemaal aandacht nodig. Daarom is het handig om de succesfactoren eerst op een vergelijkbaar niveau te krijgen, om ze van daaruit verder te versterken en naar een hoger niveau te tillen.” Omdat alle succesfactoren met elkaar samenhangen kan er volgens Poelman een multipliereffect optreden. “Serieus werk maken van deze factoren kan relatief snel vruchten afwerpen.”

Belangrijkste les

De parallellen met uitdagingen in onze tijd en de vele voorbeelden uit de natuur maken 9 succesfactoren van de BV Natuur tot een fascinerend en concreet boek om te lezen. Voor alle managers en ondernemers die inspiratie zoeken om hun bedrijf of organisatie toekomstbestendig te maken is dit zeker een must read. Het is een eerste stap in wat de belangrijkste les is voor iedereen die toekomstbestendig wil zijn: wees er actief mee bezig. Wees net als de stokstaartjes, de kleine roofdiertjes in Afrika, die altijd alert zijn op veranderingen in hun omgeving. Don’t be scared, be prepared.

Meer informatie over dit boek

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Om nieuwe toepassen van AI te onderzoeken of te demonstreren, kun je als ondernemer in aanmerking komen voor verschillende subsidies en kredieten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

Als je de reis- en contactmomenten van je medewerkers in kaart brengt, kun je sturen op ervaringen die bijdragen aan werkgeluk. Bovendien kun je laten zien waar jouw organisatie voor staat, schrijft werkgeluk-expert Gea Peper.

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid boven snelheid'

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid...

In de Spotlight-rubriek stellen we 9 vragen aan collega's in het HR-vak. Dit keer: Tamara Kucharek, HR Directeur Europa bij het Goudwisselkantoor en eigenaar BISC HR Advies & Begeleiding.

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

5 eindverantwoordelijke HR-professionals zijn 28 maart in de prijzen gevallen tijdens de HRtop100 award 2024. Volgens de vakjury kan HR veel leren van de strategieën van deze winnaars.

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Hybride werken is het nieuwe normaal sinds het uitbreken van de coronapandemie. Maar waar staan we 4 jaar later? Tips van en voor HR.

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Word je overladen met taken die snel tussendoor moeten? Werkdruk is een serieus probleem bij HR. Hoe kunnen managers en medewerkers zichzelf ontzorgen? In deze rubriek geeft loopbaanadviseur Jolan Douwes de oplossing.

Oplossing personeelstekort: investeer in werkgeluk voor meer productiviteit

Oplossing personeelstekort: investeer in werkgeluk voor meer...

Werkgeluk kan de sleutel zijn om personeelstekorten op te lossen. De 3M's (Meaning, Mastery en Membership) helpen daarbij, schrijft employee experience expert Heleen Mes.