1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Nieuws over duurzame inzetbaarheid

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zakenGesponsord
Gesponsord
Gesponsord Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Wat zijn de favoriete bedrijven voor HR om zaken mee te doen? PW. onderzocht het en presenteert in het digimagazine Partner of Choice de winnaars en challengers in verschillende categorieën.

HR-trends 2022: zo word je werkdruk de baas
HR-trends 2022: zo word je werkdruk de baas

Met werknemers sparren over een dreigende burn-out of andere psychische klachten? Veel HR-professionals branden zich er niet aan. Onterecht, blijkt nu. Werknemers willen dolgraag dat de organisatie zich met de geestelijke gezondheid bezighoudt.

Marlies Timmerman en Hugo Hoetink: “De ervaren professional staat bij veel organisaties niet op de kaart. “
HR-trends 2022: 'Stuur de professional op een speeddate met zijn...

Het is vandaag de dag een groot thema: inclusiviteit. Is het een thema dat we ook op de werkvloer terug gaan zien? Directeur Marlies Timmerman en trainer Hugo Hoetink van Horizon - the backbone company, vinden van wel. Timmerman: "Er is nog een grote slag te slaan als het gaat om inclusieve talentontwikkeling van ervaren professionals binnen organisaties."

Foto: Pedro Figueras | Pexels
Werkstress verlagen is geld besparen

Werkstress kost de gezamenlijke Nederlandse werkgevers maar liefst 3,2 miljard euro. Die kosten komen vooral voor rekening van ziekteverzuim: werkstress en een te hoge werkdruk zijn de oorzaak van een derde van het verzuim. Er valt voor werkgevers dus veel winst te behalen op dit gebied.

Zo implementeer je succesvol je vitaliteitsbeleid
Zo implementeer je succesvol je vitaliteitsbeleid

Voor een goed vitaliteitsbeleid heb je inzicht nodig in de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Maar als dat werk eenmaal is gedaan en het beleid staat, begint het pas echt. Het beleid kan nog zo doordacht zijn, medewerkers moeten er wel zelf mee aan de slag gaan. Aandacht voor het omarmen van het beleid is dus onmisbaar, zowel op team- als op leidinggevendenniveau.

Welk effect heeft de coronapandemie op de vitaliteit van werknemers?
Welk effect heeft de coronapandemie op de vitaliteit van werknemers?

Nu we de uitbraak van COVID-19 langzamerhand wat meer onder controle krijgen, rijst de vraag wat het virus op de lange termijn betekent voor de inzetbaarheid van personeel. Dirk Adema van elipsLife deelt de eerste bevindingen. De effecten lijken beperkt, maar werkgevers moeten scherp blijven op de risico's.

Vitaliteitsbeleid: van losse foto's naar film
Vitaliteitsbeleid: van losse foto's naar film

Medewerkers die niet optimaal functioneren, zorgen binnen een organisatie voor een afname van de productiviteit. Op de wat langere termijn liggen hoge verzuimkosten en verlies van kennis en talent op de loer. Het stelt HR voor een grote uitdaging om inzicht te krijgen in de status van de duurzame inzetbaarheid van mensen. Pas dan kunnen de juiste stappen worden gezet om de vitaliteit te verbeteren.

Vitaliteitsbeleid opzetten? 'De grootste investering is een goed gesprek'
Vitaliteitsbeleid opzetten? 'De grootste investering is een goed...

Natuurlijk, we weten het allemaal wel: als je lekker in je vel zit, functioneer je beter. Maar waar begin je als werkgever en - net zo relevant - waar eindig je om de vitaliteit van medewerkers te verbeteren? Wat kost dat en wat levert het op, zijn eveneens vragen waar elke HR-professional mee worstelt. De belangrijkste investering is relatief goedkoop: een goed gesprek.

PW. magazine over duurzame inzetbaarheid is uit
PW. magazine over duurzame inzetbaarheid is uit

Het juninummer van PW. magazine staat in het teken van duurzame inzetbaarheid. Lees het interview met Annemieke Roobeek, hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement. "Ik verwacht dat er post-corona een enorme energie loskomt. Zo van: nu gaan we het anders doen."

Te veel werken is dodelijk
Te veel werken is dodelijk

Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan, is een bekende tegeltjeswijsheid. Maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie gaan mensen wel degelijk dood van te veel werken. 745.000 mensen per jaar om precies te zijn.