Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Wat zijn de favoriete bedrijven voor HR om zaken mee te doen? PW. onderzocht het en presenteert in het digimagazine Partner of Choice de winnaars en challengers in verschillende categorieën.

Partner of choice 2022: met deze bedrijven doet HR het liefst zaken

Al voor het derde jaar op rij vroegen we HR-professionals met wie zij het liefst zakendoen in het onderzoek 'Partner of Choice 2022'. Doel is te achterhalen welke leveranciers van HR-producten en diensten de voorkeur genieten. Zo vergelijk je eenvoudig of je eigen preferenties overeenkomen met die van je HR-collega's bij andere bedrijven.

De onderzochte categorieën:

In het gratisdigimagazine Partner of Choice lees je wie de winnaars en challengers zijn in deze zes categorieën.

Dit lees je nog meer in het digimagazine Partner of Choice 2022:

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.

Hoe hou je medewerkers mentaal overeind in moeilijke tijden?

Hoe hou je medewerkers mentaal overeind in moeilijke tijden?

Burn-outs vormen een groeiend probleem in organisaties. Behalve werkdruk hebben externe factoren zoals de oorlog in Oekraïne en de stijgende energiekosten impact op het welzijn van medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat zij onder uitdagende omstandigheden toch voldoening blijven halen uit hun werk en niet afhaken?

Deze wetten, regels en subsidies ondersteunen duurzame inzetbaarheid

Deze wetten, regels en subsidies ondersteunen duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is van belang voor de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers en hun betrokkenheid en werkgeluk. Er zijn diverse wetten, regels en subsidies die duurzame inzetbaarheid bevorderen. Een overzicht.

Christel van der Werff vertelt over het belang van assessments.

'Assessment is de ideale aanzet tot het volgen van de employee journey'

Datagedreven HR kan helpen om het potentieel in kandidaten én je huidige medewerkers in beeld te krijgen, zodat beslissingen niet alleen op basis van onderbuikgevoel worden genomen. Goede assessments zijn een voordeel voor organisatie en voor medewerker, zegt commercial manager Christel van der Werff van Assessio. En die hoef je natuurlijk niet alleen bij de start van het dienstverband af te nemen.

Employee experience bij Randstad: 'Oude gewoontes loslaten en nieuwe aanleren'

Employee experience bij Randstad: 'Oude gewoontes loslaten en nieuwe...

Randstad Groep Nederland startte 4 jaar geleden met een employee experience-aanpak. Heleen Mes, expert op dit gebied, sprak met Andrea Pierik, lead employee experience en chief portfolio officer HR, over haar ervaringen.

Leefstijl en leiderschap beïnvloeden duurzame inzetbaarheid 

Leefstijl en leiderschap beïnvloeden duurzame inzetbaarheid

Onregelmatig werken heeft gevolgen voor de inzetbaarheid van je mensen. Hoe waarborg je die in de 24-uurseconomie? Bart van Opstal, adviseur duurzame inzetbaarheid, geeft tips.

Foto: Herbert Wiggerman | Vakfotografienet

CHRO Achmea: 'Blijf verliefd op het probleem, dan zie je altijd...

Hoe beweeg je mee in de snel veranderende wereld van werk? Voor Nadine Beister is de grootste HR-pijler dit jaar het vergroten van de wendbaarheid van de organisatie.

'HR kan arbeidskrapte oplossen met AI'

'HR kan arbeidskrapte oplossen met AI'

Wie op tijd innoveert, kan met kunstmatige intelligentie een deel van de krapte op de arbeidsmarkt oplossen. HR loopt daarin achter, maar speelt wel een cruciale rol.

Blijf kritisch! AI beïnvloedt onze waarnemingen en beslissingen

Blijf kritisch! AI beïnvloedt onze waarnemingen en beslissingen

Algoritmes beïnvloeden onze keuzes en die van medewerkers voortdurend. Voor HR-professionals is het essentieel om bewust te zijn van de rol die 'confirmation bias' speelt in onze besluitvorming, schrijft Anne Doeser.

Van links naar rechts: Diante van de Wouw, Nicolette van den Hout en Giselinde Oomen

Zorgverzekeraar CZ: "Wij werven niet meer op basis van de klik"

CZ beoordeelt sollicitanten nu op competenties in plaats van een 'klik' om diversere kandidaten te recruiten. In de podcast vertelt Diante van de Wouw, verantwoordelijk vanuit HR, hoe ze die aanpak bedrijfsbreed uitrolt.

Met succes aan de slag met de Roadmap Werkgeluk

Met succes aan de slag met de Roadmap Werkgeluk

Als HR wil je werkgeluk introduceren en verankeren in de organisatie. Met de Roadmap Werkgeluk heb je een slim stappenplan en kun je direct aan de slag.

De voordelen van de workation: hogere productiviteit, grotere medewerkersloyaliteit

De voordelen van de workation: hogere productiviteit, grotere...

Al sinds 2017 gaat het bedrijf Brandfirm met alle medewerkers (toen nog 15) van januari tot en met maart naar een tropisch oord om vanuit daar te werken. Dat brengt voordelen en kansen, maar ook uitdagingen met zich mee. Wat kan HR hiervan leren?