Dit vinden HR-professionals van spyware

Vergroot spyware de productiviteit van werknemers? Gezien de populariteit van deze apparatuur zou je het bijna denken. PW. pro Insights ondervroeg HR-professionals over dit onderwerp. Een meerderheid van de respondenten denkt dat spyware geen invloed heeft of de productiviteit of deze zelfs naar beneden brengt.

Dit vinden HR-professionals van spyware

PW. pro Insights onderzocht hoe HR-professionals tegen het fenomeen 'gluurapparatuur' aankijken. Ook vroegen we aan de respondenten die personeel op afstand (willen) monitoren hoe zij hiermee omgaan. En hoe intensief willen ze hun medewerkers in de gaten houden? Of de Ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging is betrokken bij het inzetten van spyware, was een andere vraag die we stelde.

(Praktijk)experts aan het woord

Naast het kwantitatieve onderzoek laten we de (praktijk)experts in deze exclusieve research paper aan het woord:

  • Berend Hasselman, teamleider HRM bij Hiltermann Lease
  • Ber Damen, partner bij Van der Bunt Adviseurs
    en lector HRM bij Avans +
  • Suzanne Meijer, arbeidsrechtadvocaat en auteur van het
    boek Geen gedoe met personeel

En dit zeiden HR-professionals

Ook tref je een selectie van antwoorden aan die HR-professionals gaven op de vraag wat zij in het algemeen van monitoring op afstand vinden. Overigens waren zeker niet alle respondenten negatief over spyware. Zo vulde één van hen in: “Uitstekend en kon technisch allang. Scherpe keuzes maken wat wel en niet noodzakelijk is, want technisch kan veel,
maar heeft niet altijd relevantie.”