Dit vinden HR-professionals van spyware

Vergroot spyware de productiviteit van werknemers? Gezien de populariteit van deze apparatuur zou je het bijna denken. PW. pro Insights ondervroeg HR-professionals over dit onderwerp. Een meerderheid van de respondenten denkt dat spyware geen invloed heeft of de productiviteit of deze zelfs naar beneden brengt.

Dit vinden HR-professionals van spyware

PW. pro Insights onderzocht hoe HR-professionals tegen het fenomeen 'gluurapparatuur' aankijken. Ook vroegen we aan de respondenten die personeel op afstand (willen) monitoren hoe zij  hiermee omgaan. En hoe intensief willen ze hun medewerkers in de gaten houden? Of de Ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging is betrokken bij het inzetten van spyware, was een andere vraag die we stelde.

(Praktijk)experts aan het woord

Naast het kwantitatieve onderzoek laten we de (praktijk)experts in deze exclusieve research paper aan het woord:

  • Berend Hasselman, teamleider HRM bij Hiltermann Lease
  • Ber Damen, partner bij Van der Bunt Adviseurs
    en lector HRM bij Avans +
  • Suzanne Meijer, arbeidsrechtadvocaat en auteur van het
    boek Geen gedoe met personeel

En dit zeiden HR-professionals

Ook tref je een selectie van antwoorden aan die HR-professionals gaven op de vraag wat zij in het algemeen van monitoring op afstand vinden. Overigens waren zeker niet alle respondenten negatief over spyware. Zo vulde één van hen in: “Uitstekend en kon technisch allang. Scherpe keuzes maken wat wel en niet noodzakelijk is, want technisch kan veel,
maar heeft niet altijd relevantie.”

De redactie van PW. zorgt ervoor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van HR en personeelsmanagement.

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Hoe voer je een verzuimgesprek? In dit artikel lees je hoe je dit doet. Goede verzuimgesprekken voorkomen onnodig ziekteverzuim.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

5 manieren om medewerkers met financiële stress te helpen

Hoge energieprijzen en inflatie leiden tot meer geldzorgen onder medewerkers, en veel werkgevers willen iets doen om te helpen. Werkgeversvereniging AWVN onderzocht welke praktische maatregelen populair zijn.

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot woonruimte?'

Japke-d. Bouma: 'Moeten we al die kantoren niet gewoon ombouwen tot...

Mijmeren over het kantoorleven - dat is iets dat je aan NRC-columnist Japke-d. kunt overlaten. Ze sprak onlangs op het Jaarcongres SalarisNet, over het nut van kantoren in het post-coronatijdperk.