Kleine stappen in de praktijk

PW. heeft een nieuwe hoofdredacteur. Sander van der Meijs kijkt om zich heen op het vakgebied en schrijft daarover.

Kleine stappen in de praktijk

Als nieuwe hoofdredacteur van PW. stort ik me op het vakgebied HR. En direct is me duidelijk hoe spannend het hier is. En dat het belang ervan op een vreselijke manier wordt onderschat. Want HR is belangrijker dan ooit. Er moet zoveel gebeuren in de wereld en binnen organisaties, maar elk plan en elke innovatie staat of valt met de vraag of er wel mensen zijn die het kunnen uitvoeren. Op landelijk niveau hoor je dat als het gaat over de zorg, het onderwijs, de bouw. Maar buiten de schijnwerpers van de landelijke pers heeft iedereen ermee te maken.

Mensen willen onderdeel zijn van iets groters en willen bijdragen aan iets hogers”

De experts rollen dan ook over elkaar heen om je te vertellen hoe je personeel kunt aantrekken en vooral behouden. Daarbij heb je helemaal niks meer aan tekenbonussen of mooie auto's van de zaak. Je moet vooral flexibele mogelijkheden bieden en je moet investeren in de ontwikkeling van je werknemers. Maar je organisatie moet ook duurzaam wezen, omdat de nieuwe generatie dat belangrijk vindt.

Voor al die zaken heb je een visie nodig voor de lange termijn. Lees bijvoorbeeld het interview in het nieuwe nummer van PW. met filosoof Roman Krznaric , die zelfs pleit voor generatieoverstijgend denken. Volgens hem bind je daarmee mensen aan je omdat ze onderdeel willen zijn van iets groters en willen bijdragen aan iets hogers. Dat vindt zijn weerklank in de consensus onder experts dat het de organisaties zullen zijn die goed nadenken over hun positie in de wereld die mensen kunnen vasthouden.

HR speelt daarin natuurlijk een cruciale rol en die moet je ook nemen. Alleen is het heel belangrijk om het niet meer over Human Recources te hebben. Want je medewerkers zijn geen hulpbronnen. Het zijn mensen en zo moet je ze ook behandelen. Dat word je telkens maar weer op het hart gedrukt in elk blog dat je leest op elke site die je bezoekt en elk tijdschrift dat je openslaat.

Maar intussen wordt er wel van je verwacht dat je die belangrijke vacatures invult. Dat heeft niet eens iets te maken met eventuele mooie toekomstplannen, maar gewoon met de continuïteit van de organisatie. En zo komt de lange termijn al snel terecht tussen de wielen van de korte. Toch maar een tekenbonus proberen? Je weet nooit of het werkt.

Mijn missie als nieuwe hoofdredacteur van PW. is dan ook om vooral aandacht te besteden aan de kleine stappen die je moet zetten in de praktijk. Hoe krijg je je alledaagse werk gedaan zonder dat je het grote plaatje uit het oog verliest. Want anders wordt het werk ploeteren en dat wil niemand.

Sander van der Meijs

Sander van der Meijs

Freelance journalist & voormalig hoofdredacteur PW.

Freelance journalist & voormalig hoofdredacteur PW.

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

Binnen de Rabobank adviseren onze collega's om ChatGPT niet te gebruiken voor werkgerelateerde doeleinden. Belemmeren we hiermee niet de ontwikkeling van onze medewerkers? Anne Doeser reflecteert op dit vraagstuk.

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

De werkgever die het advies van de bedrijfsarts om mediation in overweging te nemen naast zich neerlegt, wordt daarvoor door de rechter gestraft. Arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten legt in de podcast uit hoe dat zit.

Steeds vaker delen organisaties hun personeelshandboek online,  ook voor employer branding en recruitment. Foto: Shutterstock

Personeelshandboek: van saai naar strategisch HR-instrument

Deze HR-professionals delen hun handboek bewust online, ook voor employer branding en recruitment. "Dit is geen operationeel maar een strategisch HR-instrument."

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

Ga aan de slag met de Corporate Social Responsibility (CSR). Het wordt namelijk steeds belangrijker, zowel voor opdrachtgevers en klanten als (potentiële) medewerkers, schrijft Hans van der Spek.

Eerste ronde SLIM-subsidie 2024 voor mkb beschikbaar in maart

Eerste ronde SLIM-subsidie 2024 voor mkb beschikbaar in maart

De eerste ronde aanvragen voor de SLIM-subsidie, voor mkb-ondernemers die werknemers willen bijscholen, is in maart geopend. Er is een fors hoger budget vrijgemaakt.

Bekijk hier PW. magazine #1 (februari 2024)

Bekijk hier PW. magazine #1 (februari 2024)

Lees in dit magazine over de CSRD-regels en de rapportage-eisen, de zorgplicht bij grensoverschrijdend gedrag en de regels omtrent een goed DE&I-beleid.

10 tips om werkplekleren te bevorderen

10 tips om werkplekleren te bevorderen

Hoe geef je werkplekleren het beste vorm in een organisatie? Onderzoeker Mirjam Baars deelt de 10 meest voorkomende manieren.

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

De sierteeltmarktplaats Royal FloraHolland heeft afgelopen jaar proefgedraaid met het rapporteren volgens de CSRD-richtlijnen. Waar liepen ze tegenaan? En wat kan HR van hen leren?