Hoe is het gesteld met sociale (on)veiligheid in organisaties? 

Doe mee aan deze enquête en maak kans op kaarten voor het HR Kennisfestival.

Hoe is het gesteld met sociale (on)veiligheid in organisaties? 

Ga direct naar de enquête

Ongewenst gedrag, sociale onveiligheid, agressie en (seksuele) intimidatie; als we de stroom aan nieuwsberichten hierover mogen geloven, dan lijkt het wel of de werkvloer één groot mijnenveld is geworden ‘waar je ook niks meer kan zeggen, anders gaat je kop eraf’, om het in borrelpraat uit te drukken. Maar hoe is het écht gesteld met sociale (on)veiligheid in organisaties? Doe mee aan deze enquête en deel je ervaring. 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Cristel van de Ven (partner van Factor Vijf Organisatieontwikkeling) en Aukje Nauta (bijzonder hoogleraar organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden). Zij zullen ook de resultaten analyseren en duiden.

Waarom meedoen?

  • Invullen kost je maximaal 10 minuten en is het handigst via je laptop of computer.
  • Deelnemers ontvangen als eerste de resultaten met daarbij de duiding door de onderzoekers (let op, hiervoor moet je toestemming geven aan het einde van de enquête).
  • Onder de deelnemers verloten we 3 tickets voor het HR Kennisfestival op 30 november 2023 ter waarde van €449,00.
  • Jouw gegevens worden anoniem verwerkt.

De redactie van PW. zorgt ervoor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van HR en personeelsmanagement.

Zo maak je van pensioen een primaire arbeidsvoorwaarde

Zo maak je van pensioen een primaire arbeidsvoorwaarde

Effectieve pensioencommunicatie kan een wereld van verschil maken, zowel voor werknemers als voor de organisatie zelf. Zeker met de huidige arbeidsmarkt. Hoe buig je pensioen van een secundaire succesvol om naar een primaire arbeidsvoorwaarde?

Dit moet je weten over de Wet bereikbaarheid buiten werktijd

Dit moet je weten over de Wet bereikbaarheid buiten werktijd

Op basis van deze wet kunnen er afspraken gemaakt worden over de bereikbaarheid van de werknemer buiten werktijd.

Zo gaat UvA om met toenemende polarisatie

Zo gaat UvA om met toenemende polarisatie

Bij de Universiteit van Amsterdam ligt polarisatie op de loer. Directeur HRM Robert Grem en coördinerend vertrouwenspersoon Arjen Berkvens vertellen hoe ze werken aan een sociaal veilige werkomgeving.

Jarenlange toekenning onbetaald verlof is een verworven recht

Jarenlange toekenning onbetaald verlof is een verworven recht

Een werkneemster kreeg jarenlang onbetaald verlof toegekend om in een aspergekwekerij te werken. Deze stilzwijgende afspraak mocht haar werkgever niet intrekken oordeelde de rechter.

In een arbeidsovereenkomst kan een beding worden opgenomen. Vrouw tekent arbeidsovereenkomst.

Alles wat HR moet weten over bedingen in een arbeidsovereenkomst

In een arbeidsovereenkomst kun je naast de duur van de overeenkomst, de functie en het verschuldigde loon nog andere bepalingen opnemen. Zoals een proeftijdbeding, concurrentiebeding of relatiebeding.

Veelgestelde vragen over de sabbatical

Veelgestelde vragen over de sabbatical

Een sabbatical is doorgaans een periode van onbetaald verlof. Je werknemer kan deze verlofvorm gebruiken voor bijvoorbeeld een wereldreis of een studie. Een overzicht van de veelgestelde vragen.

Zo maak je van duurzame inzetbaarheid een businesscase

Zo maak je van duurzame inzetbaarheid een businesscase

Beleid maken rondom duurzame inzetbaarheid is nodig. Daarvan zijn HR en Finance overtuigd. Maar dat beleid wordt door beide afdelingen nog wel eens anders geïnterpreteerd. Tijd dus om van je duurzame-inzetbaarheidsbeleid een goede businesscase te...

'Het vaststellen van een fictieve dienstbetrekking lijkt ingewikkeld, maar valt erg mee'

'Het vaststellen van een fictieve dienstbetrekking lijkt ingewikkeld,...

Het speelveld van de fictieve dienstbetrekkingen is breed en kent veel verschijningsvormen. Stan Rethans, voorzitter Kennisgroep cao van de Belastingdienst, vertelt op persoonlijke titel wat hij tegenkomt.