Alles over Balans Werk/Privé

Martine Bolhuis: "De behoefte aan flexibiliteit zit vooral in de werk-privébalans."

De juiste werkafspraken maak je met oog voor generatieverschillen

De behoeften van de diverse generaties op de werkvloer lopen nogal uiteen. Het is goed om dat als HR te beseffen. "Als je goede afspraken maakt, verbetert de duurzame inzetbaarheid en blijven mensen langer", zegt Martine Bolhuis van Centraal Beheer.

Dit willen medewerkers in 2023

Dit willen medewerkers in 2023

Wat willen medewerkers in dit nieuwe jaar? Recruiter Page Personnel deed onderzoek naar de voornemens van werkend Nederland en zette de belangrijkste trends op een rij. Daarbij is niet alleen gevraagd wat medewerkers zelf willen, maar ook wat ze...

Zo help je medewerkers bij een goede werk-privébalans

Zo help je medewerkers bij een goede werk-privébalans

Hoe kun je medewerkers helpen om een goede werk-privébalans te bereiken? Milou Hartelman, HR-specialist bij Coöperatie VGZ, geeft een zestal handige tips.

Foto: Cytonn Photography | Pexels

Met welke arbeidsvoorwaarden trek je het talent van de toekomst aan?

Nieuwe generaties vragen om nieuwe arbeidsvoorwaarden. Alleen zo kan je als werkgever goed meedoen in de race om talent en goed voorbereid zijn op de toekomst. Waar moet je als werkgever op letten?

Gezien het aantal burn-outs en de stress die mensen ervaren in het combineren van werk en privéleven, is het begrijpelijk dat (met name) Generaties X en Y een sterke behoefte hebben aan meer vrije tijd en onthaasting.

Een vierdaagse werkweek is (nog) niet de oplossing tegen burn-outs

We spreken er al jaren over: burn-outs en de remedie ertegen. Telkens worden nieuwe manieren van werken bedacht om burn-outs tegen te gaan: flexibiliteit in werkuren, extra ruimte om vrij te nemen of andere benefits zoals mindfulnessprogramma's. En...

Wéér werken we thuis. Wat betekent dat voor de werkdruk?

Wéér werken we thuis. Wat betekent dat voor de werkdruk?

Na ruim anderhalf jaar massaal thuiswerken, is het mogelijk om de balans op te maken. Bijna een derde van de werknemers is thuis productiever. Maar een even grote groep is juist minder productief. Wat kan een werkgever doen?

Recht op onbereikbaarheid ver te zoeken voor werkende met niet-kantoorbaan

Recht op onbereikbaarheid ver te zoeken voor werkende met...

Negen op de tien (89,8%) mensen met een niet-kantoorbaan zeggen dat hun werkgever of manager weleens contact opneemt buiten werktijden. Dit geldt voor onder andere werknemers in de horeca, retail of gezondheidszorg.

Vijf tips voor thuiswerken zonder stress

Vijf tips voor thuiswerken zonder stress

Thuiswerken, het heeft zo z'n voordelen, maar er liggen ook risico's op de loer. Zo ervaart een op de tien Nederlanders meer werkstress door thuiswerken. Hoe kun je de risico's van thuiswerken beperken?

Teamchef politie: 'Van ruim 10 naar minder dan 6 procent verzuim'

Teamchef politie: 'Van ruim 10 naar minder dan 6 procent verzuim'

Peter van Huizen is sinds eind 2017 teamchef bij de Landelijke Eenheid van de politie, Dienst Infrastructuur Zuid-West. Met meer dan 150 medewerkers onder zijn hoede is de ondersteuning van senior-arbeidsdeskundige Maria de Rooij van Margolin, erg...

7 tips voor een betere werk-privébalans

7 tips voor een betere werk-privébalans

Hoe gaat het met onze werk-privébalans? Kan beter, vindt bijna 1 op elke 3 werkenden. Ook willen we er vaker kort even uit bij thuiswerken. We willen meer sporten, en de eigen werkplek beter inrichten. Want driekwart houdt er rekening mee dat werken...