Foto: Andrea Piacquadio

Veelgemaakte fout bij ziekmelding: zelf dokter spelen

Er is gedoe met je medewerker en als klap op de vuurpijl meldt hij zich nog ziek ook. Een veelgemaakte fout van werkgevers is dat ze de ziekmelding dan gewoon afkeuren, ziet arbeidsrechtadvocaat Paula Berends-Schellens. Maar dat mag niet zomaar.

Problemen op de werkvloer? Schakel een arbeidsconflictadvocaat in

Problemen op de werkvloer? Schakel een arbeidsconflictadvocaat in

Conflicten op de werkvloer leiden tot veel spanning en onrust. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever of van HR ze op te lossen. Deze taak kan zwaar zijn, vooral wanneer het conflict diepgeworteld zit. Een arbeidsconflictadvocaat biedt hulp.

Arbeidsconflict? Zo herken je een goede mediator

Arbeidsconflict? Zo herken je een goede mediator

Een goed gesprek helpt niet meer. Het arbeidsconflict blijft. Daarom ga je op zoek naar een mediator, maar het aanbod is gigantisch en je weet niet wie te kiezen. Hoe herken je een goede mediator?

Ondanks dat het maken van een opname wettelijk gezien is toegestaan, doet de werknemer er goed aan om vooraf open kaart te spelen over het opnemen van gesprekken.

Het stiekem opnemen van gesprekken door werknemers: mag dit zomaar?

Het lijkt een ware trend te zijn: werknemers die via hun smartphone (stiekem) gesprekken met hun werkgever opnemen. Werkgevers zijn meestal niet gediend van dergelijke praktijken. Toch blijkt uit twee uitspraken dat rechters vrij soepel oordelen...

Werknemer heeft fobie voor zijn werkgever. Kan dat nog goed komen? [rechtspraak]

Werknemer heeft fobie voor zijn werkgever. Kan dat nog goed komen?...

Na een conflict over een betermelding na ziekte, voelt een werknemer zich zo onveilig op de werkvloer dat er sprake is van een fobie. De werkgever beschuldigt hem echter van manipulatie om zo een hoge vergoeding in de wacht te slepen.

Ontslag wegens verstoorde arbeidsverhouding: wie is de schuldige?

Ontslag wegens verstoorde arbeidsverhouding: wie is de schuldige?

In het arbeidsrecht gaat het om het werk en inkomen van mensen. Wie zijn baas of werknemer beschuldigt van ernstig verwijtbaar handelen, moet zijn of haar claim kunnen onderbouwen.