Verbetertraject of toch mediation? HR moet goed doorvragen

HR moet onderzoeken of er een houdings- of gedragsprobleem is of dat de werknemer zijn werk niet goed doet. In de podcast HR-Rechtspunt legt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter uit dat dit van invloed is op het verbetertraject en de ontslaggrond.

Een werknemer doorloopt verschillende verbetertrajecten en werkt mee aan mediationgesprekken. Toch loopt het op een gegeven moment stuk tussen de werknemer en zijn werkgever. Zijn baas vraagt vervolgens aan de rechter om het arbeidscontract te ontbinden vanwege een verstoorde arbeidsrelatie, of disfunctioneren, of allebei.

Impact ontslaggrond op HR

De kantonrechter en het Hof oordelen daar uiteindelijk verschillend over, maar de uitkomst is hetzelfde: het arbeidscontract wordt ontbonden. Toch maakt de ontslaggrond wel uit voor HR, zegt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter. Bij een oplopend conflict moet je namelijk wel weten of het komt doordat de werknemer zijn werk niet goed doet, of dat het in zijn houding en gedrag zit. Zaak is dus om de leidinggevende van de werknemer kritisch te bevragen, om zo het goede traject te kunnen opstarten.

Hoe dat zit en wat je als HR van deze rechtszaak kunt leren, hoor je in:

Volgende aflevering: arbeidsrechtadvocaat Pascal Willems

Deze podcast is onderdeel van een serie. De volgende aflevering komt op woensdag 31 januari online. Dan bespreekt arbeidsrechtadvocaat Pascal Willems van WVO Advocaten een nieuwe rechtszaak.

Beluister ook de eerdere podcasts van HR-Rechtspunt op Spotify.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Open Hiring bij Wiltec

Open hiring: 'Het draait om de eerste maand, geselecteerd of niet'

Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Iedereen is welkom. Dus geen vooroordelen, geen uitsluiting, geen cv én geen sollicitatiegesprek. 5 werkgevers delen hun ervaringen.

Van links naar rechts: Diante van de Wouw, Nicolette van den Hout en Giselinde Oomen

Zorgverzekeraar CZ: "Wij werven niet meer op basis van de klik"

CZ beoordeelt sollicitanten nu op competenties in plaats van een 'klik' om diversere kandidaten te recruiten. In de podcast vertelt Diante van de Wouw, verantwoordelijk vanuit HR, hoe ze die aanpak bedrijfsbreed uitrolt.

Vrijheid van meningsuiting werknemer kent grenzen

Vrijheid van meningsuiting werknemer kent grenzen

De rechter oordeelde onlangs dat de vrijheid van meningsuiting van een werknemer niet onbegrensd is. Maar hoe ver reikt die vrijheid wel? Arbeidsrechtadvocaat Jacobien Frederix-Gianotten schetst de kaders.

Parkeerdienstverlener P1: "Minder masculiene vacatures zorgt voor meer vrouwelijke sollicitanten"

Parkeerdienstverlener P1: "Minder masculiene vacatures zorgt voor...

Een zo breed mogelijk publiek aanspreken, maar vooral ook meer vrouwen aantrekken. P1 doet dat door masculiene woorden uit vacatures te halen en door te werken met een normtabel.

IT-talent loopt tegen HR-muur op: anders werven biedt uitkomst

IT-talent loopt tegen HR-muur op: anders werven biedt uitkomst

Kom je moeilijk aan IT'ers? Dan ligt dat aan je manier van werven, aldus de IT-branche. IT-talent solliciteert namelijk volop, maar krijgt geen kans bij bedrijven.

Jacqueline Spaans van Zepp en Nicolette van den Hout van PW.

Start-up Zepp: "Meer passende sollicitaties sinds we objectief werven"

Meer passende sollicitaties en meer diversiteit. Dat heeft Jacqueline Spaans van start-up Zepp bereikt sinds ze objectief werft. In de podcast-reeks 'De wereld van eerlijke werving & selectie' licht ze haar aanpak toe.

Huis voor Klokkenluiders: grote toename klokkenluiderszaken in 2023

Huis voor Klokkenluiders: grote toename klokkenluiderszaken in 2023

Klokkenluiders hebben in 2023 veel vaker vermoedens van misstanden gemeld bij het Huis voor Klokkenluiders. Reden hiervoor is onder meer de gestegen aandacht voor grensoverschrijdend gedrag.

Podcast: Je mag alles vragen aan je sollicitant, maar zonder gesprekstructuur discrimineer je snel

Podcast: Je mag alles vragen aan je sollicitant, maar zonder...

Sollicitanten objectief recruiten, hoe doe je dat? Janice Odijk heeft daar onderzoek naar gedaan en deelt haar conclusies. En wat mag je wel en niet vragen aan je sollicitant? Jurist Augustina Wamulume geeft daar in de podcast duidelijkheid over.