Studiekosten voor rijopleiding gelden niet als verplichte scholing

Studiekosten voor rijopleiding gelden niet als verplichte scholing

De rechter oordeelt dat gemaakte kosten voor een rijbewijs niet gelden als verplichte opleiding. Hierdoor kan de werkgever deze kosten in rekening brengen bij de werknemer.

Foto: Thirdman | Pexels

3 veelgestelde vragen over de nieuwe arbeidsvoorwaarden

Op 1 augustus zijn er nieuwe regels voor arbeidsovereenkomsten ingegaan. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen merkt dat daar nog onduidelijkheid over is. PW. zette de meest gestelde vragen op een rij.

Foto: Romain Dancre | Unsplash

5 nieuwe regels voor arbeidsovereenkomsten per 1 augustus 2022

Verplichte scholing komt op rekening van de werkgever en nevenwerkzaamheden mogen niet meer automatisch worden verboden. Het is een kleine greep uit de wijzigingen van 1 augustus 2022, die aandacht vragen van HR-afdelingen.

De transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

De transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

De Wet voorspelbare en transparante arbeidsvoorwaarden wordt op 1 augustus 2022 van kracht. Het is verstandig om nu vast arbeidsovereenkomsten en bedingen tegen het licht te houden. Arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel legt uit wat er verandert.

Foto: Joel Muniz | Unsplash

Studiekostenbeding vanaf augustus 2022 (soms) verleden tijd

Het gebruik van studiekostenbedingen is sinds 1 augustus 2022 aan banden gelegd door EU-regels. Wat betekent dit voor Nederlandse werkgevers?

Studiekostenbeding: wanneer is terugbetalen redelijk en billijk?

Studiekostenbeding: wanneer is terugbetalen redelijk en billijk?

Wanneer direct bij aanvang van een dienstverband al wordt afgesproken dat de werknemer een opleiding mag of moet volgen, kan een studiekostenbeding in de arbeidsovereenkomst worden opgenomen. Het betekent dat een werknemer (een deel van) de kosten...