Gabriël Anthonio: een baan als een aantrekkelijke werkplaats

Wat maakt een baan echt aantrekkelijk? Waardengedreven leiderschap is volgens prof. dr. Gabriël Anthonio een belangrijk ingrediënt. Hij legt uit waarom.

Gabriël Anthonio: een baan als een aantrekkelijke werkplaats

Wat maakt dat iemand zich blijft ontwikkelen op een werkplaats? We kunnen van alles verzinnen om met een gezonde bedrijfscultuur goede arbeidskrachten aan te trekken, ze te verleiden, weg te kapen of binden. Allemaal tijdelijke interventies die niet werken.

Mensen werken niet zozeer voor een merk of bedrijf

Maak je geen illusies, mensen werken voor en met mensen, niet primair voor een merk of het bedrijf zelf. Wat ben je als collega, als leidinggevende voor een mens? Willen mensen graag bij je werken, daag je ze uit zich verder te ontwikkelen? Geeft het werk, naast inkomen en plezier ook zin en betekenis aan het leven van de medewerkers? In hoeverre gaat het gesprek tussen jou en anderen hierover en kun je samen waarden creëren op je werk?

Waardengedreven leiderschap

Bij waardengedreven leiderschap staat de mens en zijn of haar waardigheid centraal. Het is een route naar persoonlijke ontwikkeling in verbinding met anderen. Hierbij staan niet de structuren, rollen of posities, maar mensen en hun onderlinge relaties centraal.

Kwaliteit

Wat vinden we van de kwaliteit van de relaties op ons werk, onderling en met de leidinggevenden? Zou je het een rapportcijfer willen durven geven? De mate van kwaliteit van die onderlinge relaties bepaalt in grote mate of de organisatie goed presteert.

Anti-vergaderen

Leiderschap is ook meer doen van wat werkt en stoppen wat niet werkt. Dit stoppen is misschien nog wel belangrijker dan steeds nieuwe dingen proberen en invoeren. Heb je wel een eens stopgesprekken? Zaken waarvan iedereen vindt dat het nutteloos is, tot het verleden behoort of waar je allemaal energie op verliest. Of werk je in een organisatie waar alleen maar meer, zoals beleid en procedures bij komen en niets af gaat? Dan weet je zeker dat de relaties onder druk komen te staan. Misschien wordt het tijd om wat vaker te gaan anti-vergaderen, met een agenda punt: waar gaan we mee stoppen, wat werkt niet (meer).

Rust

Dan ontstaat er meer ruimte en rust om elkaar weer te ontmoeten, wat echt van waarde is te delen en meer betekenis te geven aan ons werk. Zo’n werkplaats is aantrekkelijk voor top-professionals en prettige leidinggevenden en zal resultaten boeken die onderscheidend in het veld of de markt zijn.

Prof. dr. Gabriël Anthonio is een van de docenten tijdens de zesdaagse collegereeks HR Cultuurverandering op de Business Universiteit Nyenrode. Anthonio is bestuurder in de geestelijke gezondheidszorg, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), hoogleraar op het gebied van Leiderschap en Organisaties aan de Rijksuniversiteit Groningen en Lector aan de NHL-Stenden Hogeschool te Leeuwarden.

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

Binnen de Rabobank adviseren onze collega's om ChatGPT niet te gebruiken voor werkgerelateerde doeleinden. Belemmeren we hiermee niet de ontwikkeling van onze medewerkers? Anne Doeser reflecteert op dit vraagstuk.

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

De werkgever die het advies van de bedrijfsarts om mediation in overweging te nemen naast zich neerlegt, wordt daarvoor door de rechter gestraft. Arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten legt in de podcast uit hoe dat zit.

Steeds vaker delen organisaties hun personeelshandboek online,  ook voor employer branding en recruitment. Foto: Shutterstock

Personeelshandboek: van saai naar strategisch HR-instrument

Deze HR-professionals delen hun handboek bewust online, ook voor employer branding en recruitment. "Dit is geen operationeel maar een strategisch HR-instrument."

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

Ga aan de slag met de Corporate Social Responsibility (CSR). Het wordt namelijk steeds belangrijker, zowel voor opdrachtgevers en klanten als (potentiële) medewerkers, schrijft Hans van der Spek.

Eerste ronde SLIM-subsidie 2024 voor mkb beschikbaar in maart

Eerste ronde SLIM-subsidie 2024 voor mkb beschikbaar in maart

De eerste ronde aanvragen voor de SLIM-subsidie, voor mkb-ondernemers die werknemers willen bijscholen, is in maart geopend. Er is een fors hoger budget vrijgemaakt.

Bekijk hier PW. magazine #1 (februari 2024)

Bekijk hier PW. magazine #1 (februari 2024)

Lees in dit magazine over de CSRD-regels en de rapportage-eisen, de zorgplicht bij grensoverschrijdend gedrag en de regels omtrent een goed DE&I-beleid.

10 tips om werkplekleren te bevorderen

10 tips om werkplekleren te bevorderen

Hoe geef je werkplekleren het beste vorm in een organisatie? Onderzoeker Mirjam Baars deelt de 10 meest voorkomende manieren.

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

De sierteeltmarktplaats Royal FloraHolland heeft afgelopen jaar proefgedraaid met het rapporteren volgens de CSRD-richtlijnen. Waar liepen ze tegenaan? En wat kan HR van hen leren?