Reorganiseren kun je leren

Reorganiseren kun je leren

Waarom dit boek? Simpelweg omdat het er nog niet eerder was! Een boek waarin alles te vinden is over reorganisaties. Dat uitlegt waarom het bijna altijd misgaat. En hoe je dat kunt voorkomen.

Er wordt een integrale aanpak van reorganisaties – in 7 stappen – beschreven. De verschillende fasen in het reorganisatieproces worden uitgebreid toegelicht. Dit boek neemt je bij de hand voor een wandeling door reorganisatieland.

Alles staat erin, niet alleen wetten en regels, maar ook precies wat je moet doen: type kiezen, rollen toewijzen, voorbereiden, uitvoeren en vooral regisseren! Het overleg met de sociale partners, de communicatie en de gesprekstechnieken komen aan bod. Er worden tientallen voorbeelden gegeven uit de praktijk. Daarnaast bevat het boek veel schema’s om zo gemakkelijk op de verschillende terreinen de juiste keuze te maken.

Dit boek is perfect te gebruiken als naslagwerk. Alle belangrijke begrippen rondom reorganisaties worden omschreven. Elk hoofdstuk kent een apart onderwerp en is dus zelfstandig te lezen. De lezer pakt eruit wat er op dat moment precies nodig is. Een boek als een gereedschapskist!

Het boek is bedoeld voor iedereen die met reorganiseren te maken heeft: bestuurders, directeuren, managers, HR-professionals, or-leden, vakbondsleden, juristen, communicatie- en andere specialisten. En natuurlijk ook interimmers en zzp’ers die actief zijn op dit terrein. Door het lezen van dit boek begrijp je de rol van jezelf en die van anderen opeens veel beter.

Rein J. Heddema beschikt over doorleefde ervaring op het gebied van reorganisaties. Hij heeft er vele tientallen meegemaakt. In verschillende rollen als regisseur, adviseur, directeur, maar ook als ‘slachtoffer’ waarbij hij zijn rol en zelfs zijn baan kwijtraakte. Een ervaringsdeskundige bij uitstek dus! Met dit boek wil hij die ervaringen delen en een bijdrage leveren om reorganisaties beter te laten verlopen. Lang leve de reorganisatie!

Bestellen

Ben je PW. pro abonnee? Dan kun je het boekhier lezen.

HR's in de spotlight op Internationale HR-dag

Het is vandaag de Internationale HR-dag, dus reden om HR extra in de spotlight te zetten. In gesprek met een aantal bevlogen HR'ers die vertellen over hun visie op HR, over hun persoonlijke loopbaan en waarom zij zo trots zijn op hun vak.

Deze persoonlijkheidstesten zijn het meest effectief

Als HR-professional kan het interessant zijn om persoonlijkheidstesten in te zetten. Welke testen kun je het best waar voor inzetten? Onderzoeker Mirjam Baars heeft ze op een rij gezet.