Nieuw: met PW. collecties altijd je HR-archief bij de hand

Nieuw: met PW. collecties altijd je HR-archief bij de hand

De beta omgeving is ondertussen gesloten. Je bent op zoek naar dat ene artikel over die nieuwe wet, maar waar stond het ook alweer? En waar had je het opgeslagen? Vanaf nu hoef je die vragen nooit meer te stellen, want je kunt je artikelen overzichtelijk ordenen met PW. collecties.

PW. gaat met PW. collecties een nieuwe fase in. Wat het precies inhoudt lees je in dit artikel. En nog leuker: je kunt de betaversie van PW. collecties vanaf nu ook zelf gratis uitproberen op https://beta.pwnet.nl

De beta omgeving is ondertussen gesloten.

De voordelen

  • Maak onbeperkt je eigen HR-collecties aan en geef die een naam. Bijvoorbeeld: je leest op PW. een interessant artikel over loondoorbetaling bij ziekte. Deze kun je in je eigen archief van PW. collecties onder opslaan onder een naam die je zelf kiest. Zo bouw je aan je HR-collecties. Je kunt niet alleen artikelen van PW. opslaan, maar van elke site naar keuze.
  • Gebruik de collecties die PW. al voor je heeft gemaakt. Zo zie je wat er speelt binnen de verschillende HR-thema’s. Zo zijn er bijvoorbeeld collecties over ontslag, ziekteverzuim, verlof, duurzame inzetbaarheid, thuiswerken, hybride werken en recruitment.
  • Als er bij PW. nieuwe artikelen aan een collectie worden toegevoegd dan krijg je daar op PW. collecties een melding van. Zo mis je nooit meer iets!

PW. collecties: elke dag beter

Collecties is al uitgebreid getest door HR-professionals. Maar wellicht kan het nog beter. Daarom staat nu de beta-versie online. De komende tijd gaan we PW. collecties met nieuwe functies uitbreiden. Feed back wordt op prijs gesteld.

Wie kan PW. collecties gebruiken?

Iedereen die zich eenmalig gratis heeft geregistreerd bij PW. kan PW. collecties onbeperkt gebruiken. Wel geldt dat abonnees de PW. artikelen onbeperkt kunnen lezen, terwijl registranten drie gratis artikelen per maand mogen lezen.

Redactie

Redactie

De redactie van PW. zorgt er voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van HR en personeelsmanagement.

Parttime werken op een feestdag: pech hebben?

Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag (eens in de vijf jaar), Hemelvaart, Pinksteren. Het zijn de officieel erkende feestdagen. Welke regels gelden voor medewerkers die een parttime werken op een feestdag?

Versterking positie klokkenluiders dwingt bedrijven interne procedures aan te scherpen

Het wetsvoorstel dat de bescherming van klokkenluiders uitbreidt, is aangenomen door de Eerste Kamer. Eerst intern misstanden melden is niet meer noodzakelijk. De aanpassing heeft gevolgen voor bedrijven met meer dan vijftig werknemers.

Werknemer komt niet opdagen,  wat kan HR doen?

Je wilt natuurlijk structureel voorkomen dat werknemers niet komen opdagen. Wat kan HR doen om dit te voorkomen? Arbeidsrechtadvocaat Caro Nagel van WVO advocaten geeft 5 tips.

Ontslag tijdens proeftijd kan niet altijd

Met een proeftijdbeding mogen beide partijen de arbeidsovereenkomst opzeggen zonder dat daar een wettelijke ontslaggrond voor nodig is. Er zijn uitzonderingen, laat deze uitspraak zien.