HR's in de spotlight op Internationale HR-dag

Het is vandaag de Internationale HR-dag, dus reden om HR extra in de spotlight te zetten. In gesprek met een aantal bevlogen HR'ers die vertellen over hun visie op HR, over hun persoonlijke loopbaan en waarom zij zo trots zijn op hun vak.

HR's in de spotlight op Internationale HR-dag

Het EAPM (European Association for People Management) heeft 20 mei uitgeroepen tot Internationale HR dag. En dat vinden we bij PW. een goede zaak. Want de beroepsgroep zit vol met gepassioneerde mensen die hard werken om hun HR-werk naar een hoger plan te tillen. In de PW-rubriek In de Spotlight delen HR'ers hun visie op het vak en hun persoonlijke drijfveren.

1. Andrea Hogenboom: "Je hoort vaak wat er niet goed gaat, minder vaak wat wél goed gaat"

Andrea is HR Business Partner bij Partou (interim via Giraffe HR)
"Tijdens mijn laatste dagen bij mijn vorige werkgever (februari 2023) deden collega’s uitspraken als: “Als ik denk aan hoe HR in mijn ogen moet functioneren, dan denk ik aan jou.” Daar ben ik trots op. Maar ook dat ik door een collega werd genomineerd als HR-professional van het jaar. En dat vervolgens erg veel collega’s meeleven en hun stem uitbrengen."

"Als HR-professional hoor je vaak wat er niet goed gaat. Minder vaak hoor je dat het wel goed gaat. Het is dus belangrijk om de helicopterview te behouden en niet alleen naar het geluid van één persoon te luisteren. Ontevreden geluiden zijn vaak luider dan tevreden geluiden."

Ga naar het interview

2. Emmely de Regt: "Je moet blijven innoveren om voorop te kunnen lopen"

Emmely is HR Director bij IT-bedrijf PQR
"We hebben gebouwd aan een futureproof organisatie waar de mens centraal staat en zijn talenten, dat is best uitdagend. Sowieso is het HR-vak ontzettend uitdagend. Zeker in combinatie met de wereld van IT. Je moet blijven innoveren om voorop te kunnen lopen en dit geldt ook zeker voor het HR-vak. Maak dus gebruik van de nieuwste technologieën, tools en systemen om efficiënt te werken. Dat maakt je werk niet alleen leuker, maar ook een stuk makkelijker."

Ga naar het interview

3. Sara Crisi: “Een HR’er is de onofficiële advocaat, psycholoog, carrièreplanner, peacemaker en leraar”

Sara is HR-manager bij Golden Agri-Resources Europe & Latin America
"Ik ben trots op het werven en vormen van een geweldig team. Er is een fijne werkcultuur waar collega’s zich gezien en gehoord voelen. Waar ze zich kunnen ontplooien tot een professional met de nodige kennis."

"Iemand omschreef de HR’er als een onofficiële advocaat, psycholoog, carrièreplanner, peacemaker en leraar. Dat herken ik wel, je hebt met zoveel verschillende zaken te maken."

Ga naar het interview

Over de Spotlight-rubriek

In de nieuwe rubriek geven HR’ers hun visie op het HR-vak, delen ze ervaringen en krijgen we een kijkje in hun persoonlijke drijfveren. Iedere keer beantwoordt een andere HR collega een aantal vragen om iets vertellen over zijn/haar HR-werk. Waar verbaas jij je over of waar ben je trots op? Welke HR-trend vind je belangrijk of wat is je favoriete podcast? Dus wij zoeken jou!

Ik wil meedoen

Het werkt simpel. Meld je aan door te mailen naar pw@vmnmedia.nl. De redactie selecteert iedere maand één persoon voor het interview voor de rubriek. Voorwaarde is dat je ook een foto van jezelf aanlevert. Het interview verschijnt op de website van PW., sommige interviews zullen we opnemen in PW. magazine, dat acht keer per jaar verschijnt.

Lees meer over

Het succes van talentontwikkeling: lessen van leidinggevenden

Het succes van talentontwikkeling: lessen van leidinggevenden

Doordring leidinggevenden ervan dat ze hun medewerkers meer aanspreken op hun talenten en minder op zaken waar ze niet zo goed in zijn. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het nog niet. Zo ontdekte onderzoeker Mirjam Baars.

Ghislaine Aarts, directeur HR bij Arriva. Foto: The Playful photographer|

Directeur HR Arriva: "Ik lig weleens wakker van het aantal...

Dreigen met werkonderbreking, agressie tegen medewerkers en een groot CO2-doel. Arriva staat de komende jaren voor uitdagingen. Ghislaine Aarts, directeur HR van Arriva vertelt erover.

Digitale dilemma's van HR: een balans tussen technologische vooruitgang en duurzaamheid

Digitale dilemma's van HR: een balans tussen technologische...

In de afgelopen jaren heeft binnen HR een verschuiving plaatsgevonden naar digitale dienstverlening en datagestuurd werken. Maar staan we wel genoeg stil bij de aanzienlijke milieu-impact van deze ontwikkelingen, vraagt Anne Doeser zich af.

Bekijk hier PW. magazine #2 (april 2024)

Bekijk hier PW. magazine #2 (april 2024)

Lees in dit magazine over het omgaan en voorkomen van loonbeslag, de rol van HR bij rouw op de werkvloer en de taak van HR bij polarisatie.

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Gebruik strategische personeelsplanning in transitie naar circulaire bedrijfsvoering

Gebruik strategische personeelsplanning in transitie naar circulaire...

Strategische personeelsplanning speelt een belangrijke rol in de overstap van lineaire naar een circulaire bedrijfsvoering. Het uitbreiden van het functiehuis met de functie 'duurzaamheidsprofessional' is daarin een eerste stap.

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Om nieuwe toepassen van AI te onderzoeken of te demonstreren, kun je als ondernemer in aanmerking komen voor verschillende subsidies en kredieten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

Als je de reis- en contactmomenten van je medewerkers in kaart brengt, kun je sturen op ervaringen die bijdragen aan werkgeluk. Bovendien kun je laten zien waar jouw organisatie voor staat, schrijft werkgeluk-expert Gea Peper.