HR's in de spotlight op Internationale HR-dag

Het is vandaag de Internationale HR-dag, dus reden om HR extra in de spotlight te zetten. In gesprek met een aantal bevlogen HR'ers die vertellen over hun visie op HR, over hun persoonlijke loopbaan en waarom zij zo trots zijn op hun vak.

HR's in de spotlight op Internationale HR-dag

Het EAPM (European Association for People Management) heeft 20 mei uitgeroepen tot Internationale HR dag. En dat vinden we bij PW. een goede zaak. Want de beroepsgroep zit vol met gepassioneerde mensen die hard werken om hun HR-werk naar een hoger plan te tillen. In de PW-rubriek In de Spotlight delen HR'ers hun visie op het vak en hun persoonlijke drijfveren.

1. Andrea Hogenboom: "Je hoort vaak wat er niet goed gaat, minder vaak wat wél goed gaat"

Andrea is HR Business Partner bij Partou (interim via Giraffe HR)
"Tijdens mijn laatste dagen bij mijn vorige werkgever (februari 2023) deden collega’s uitspraken als: “Als ik denk aan hoe HR in mijn ogen moet functioneren, dan denk ik aan jou.” Daar ben ik trots op. Maar ook dat ik door een collega werd genomineerd als HR-professional van het jaar. En dat vervolgens erg veel collega’s meeleven en hun stem uitbrengen."

"Als HR-professional hoor je vaak wat er niet goed gaat. Minder vaak hoor je dat het wel goed gaat. Het is dus belangrijk om de helicopterview te behouden en niet alleen naar het geluid van één persoon te luisteren. Ontevreden geluiden zijn vaak luider dan tevreden geluiden."

Ga naar het interview

2. Emmely de Regt: "Je moet blijven innoveren om voorop te kunnen lopen"

Emmely is HR Director bij IT-bedrijf PQR
"We hebben gebouwd aan een futureproof organisatie waar de mens centraal staat en zijn talenten, dat is best uitdagend. Sowieso is het HR-vak ontzettend uitdagend. Zeker in combinatie met de wereld van IT. Je moet blijven innoveren om voorop te kunnen lopen en dit geldt ook zeker voor het HR-vak. Maak dus gebruik van de nieuwste technologieën, tools en systemen om efficiënt te werken. Dat maakt je werk niet alleen leuker, maar ook een stuk makkelijker."

Ga naar het interview

3. Sara Crisi: “Een HR’er is de onofficiële advocaat, psycholoog, carrièreplanner, peacemaker en leraar”

Sara is HR-manager bij Golden Agri-Resources Europe & Latin America
"Ik ben trots op het werven en vormen van een geweldig team. Er is een fijne werkcultuur waar collega’s zich gezien en gehoord voelen. Waar ze zich kunnen ontplooien tot een professional met de nodige kennis."

"Iemand omschreef de HR’er als een onofficiële advocaat, psycholoog, carrièreplanner, peacemaker en leraar. Dat herken ik wel, je hebt met zoveel verschillende zaken te maken."

Ga naar het interview

Over de Spotlight-rubriek

In de nieuwe rubriek geven HR’ers hun visie op het HR-vak, delen ze ervaringen en krijgen we een kijkje in hun persoonlijke drijfveren. Iedere keer beantwoordt een andere HR collega een aantal vragen om iets vertellen over zijn/haar HR-werk. Waar verbaas jij je over of waar ben je trots op? Welke HR-trend vind je belangrijk of wat is je favoriete podcast? Dus wij zoeken jou!

Ik wil meedoen

Het werkt simpel. Meld je aan door te mailen naar pw@vmnmedia.nl. De redactie selecteert iedere maand één persoon voor het interview voor de rubriek. Voorwaarde is dat je ook een foto van jezelf aanlevert. Het interview verschijnt op de website van PW., sommige interviews zullen we opnemen in PW. magazine, dat acht keer per jaar verschijnt.

Lees meer over

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

Binnen de Rabobank adviseren onze collega's om ChatGPT niet te gebruiken voor werkgerelateerde doeleinden. Belemmeren we hiermee niet de ontwikkeling van onze medewerkers? Anne Doeser reflecteert op dit vraagstuk.

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

De werkgever die het advies van de bedrijfsarts om mediation in overweging te nemen naast zich neerlegt, wordt daarvoor door de rechter gestraft. Arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten legt in de podcast uit hoe dat zit.

Steeds vaker delen organisaties hun personeelshandboek online,  ook voor employer branding en recruitment. Foto: Shutterstock

Personeelshandboek: van saai naar strategisch HR-instrument

Deze HR-professionals delen hun handboek bewust online, ook voor employer branding en recruitment. "Dit is geen operationeel maar een strategisch HR-instrument."

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

Ga aan de slag met de Corporate Social Responsibility (CSR). Het wordt namelijk steeds belangrijker, zowel voor opdrachtgevers en klanten als (potentiële) medewerkers, schrijft Hans van der Spek.

Eerste ronde SLIM-subsidie 2024 voor mkb beschikbaar in maart

Eerste ronde SLIM-subsidie 2024 voor mkb beschikbaar in maart

De eerste ronde aanvragen voor de SLIM-subsidie, voor mkb-ondernemers die werknemers willen bijscholen, is in maart geopend. Er is een fors hoger budget vrijgemaakt.

Bekijk hier PW. magazine #1 (februari 2024)

Bekijk hier PW. magazine #1 (februari 2024)

Lees in dit magazine over de CSRD-regels en de rapportage-eisen, de zorgplicht bij grensoverschrijdend gedrag en de regels omtrent een goed DE&I-beleid.

10 tips om werkplekleren te bevorderen

10 tips om werkplekleren te bevorderen

Hoe geef je werkplekleren het beste vorm in een organisatie? Onderzoeker Mirjam Baars deelt de 10 meest voorkomende manieren.

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

De sierteeltmarktplaats Royal FloraHolland heeft afgelopen jaar proefgedraaid met het rapporteren volgens de CSRD-richtlijnen. Waar liepen ze tegenaan? En wat kan HR van hen leren?