Gabor Mooij

journalist & tekstschrijver

Illustratie: Mysticartdesign | Pixabay

Werkgevers met meer dan 100 werknemers moeten vanaf 1 januari 2024 over de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers rapporteren aan de overheid. Wat houdt de nieuwe rapportageplicht precies in en wat zijn de gevolgen?

Welke fiscale gevolgen heeft hybride werken?

De onbelaste reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding is dit jaar verhoogd. Door het hybride werken betaal je als werkgever steeds vaker beide vergoedingen aan een werknemer. Waar moet je allemaal op letten?

Prinsjesdag 2022: 'Werk moet aantrekkelijker worden'

Wat zijn de gevolgen van Prinsjesdag 2022 voor werkenden en werkgevers? Bij veel maatregelen staat vooral het financieel aantrekkelijker maken van werken centraal, zegt Christian Klein, adviseur Inkomensverzekeringen en duurzame inzetbaarheid bij...

WW-regeling op de schop: een overzicht

Rutte IV wil de de WW gaan aanpassen en de verschillen tussen vast en flex verminderen. Doel is om zo de interne flexibiliteit en wendbaarheid van bedrijven te vergroten. Hoe ziet de regeling eruit en wat zijn de huidige regels voor de WW?

Kabinet worstelt nog steeds met beleid zzp’ers

Werkt jouw organisatie veel met zzp'ers? Vanuit Den Haag is er nog niet veel duidelijkheid over het beleid voor zzp'ers en er liggen heel wat plannen op de plank. Zie jij door de bomen het bos nog? Een overzicht.

Minimumloon gaat extra stijgen    

Sinds 1 juli 2022 is het minimumloon met 1,81 procent gestegen. Vanaf 2023 gaat het minimumloon extra omhoog om werken meer lonend te maken ten opzichte van een uitkering.

Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen: zo staat het ervoor

De ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’ moet meer maatwerk mogelijk maken in het arbeidsvoorwaardelijk pensioen. De wet werd vorig jaar door de Eerste Kamer aangenomen en nog niet alle onderdelen zijn in werking getreden. Wat is de stand nu?

Auto of fiets van de zaak: de regels op een rij

De bijtellingsregeling voor fietsen die sinds 2020 van kracht is, wordt langzamerhand een vast onderdeel van het mobiliteitsbeleid van werkgevers. Voor HR dus zaak om goed op de hoogte te zijn van de regels. Ook van die voor de fiscale bijtelling...