De praktijk van strategische personeelsplanning in de zorg

De zorgsector is al tijden behoorlijk in beweging. Hoge kwaliteitseisen in combinatie met de arbeidsmarktproblematiek zorgen ervoor dat vooruitdenken - bij voorkeur in scenario's - en daar weer op anticiperen, steeds belangrijker worden. Een casus...

5 tips voor Lean personeelsplanning

Lean management kan HR veel tijd en kosten besparen. Ook lean personeelsplanning is mogelijk. 5 tips om strategische personeelsplanning (SPP) lean te maken.

Stappenplan voor Strategische Personeelsplanning

Veel organisaties zien op tegen personeelsplanning. Het is nogal een traject. In dit artikel een stappenplan voor de invoering van strategische personeelsplanning bij een grote Nederlandse gemeente.

Een stappenplan voor SPP in de zorg

Organisaties in de zorg die nog niet zijn begonnen met strategische personeelsplanning, moeten een inhaalslag maken. Het wiel opnieuw uitvinden is niet nodig. In binnen- en buitenland delen organisaties hun expertise en stappenplannen.

Millennials: grote kans op goede baan

Van de werkenden in ons land zijn 25- tot 34-jarigen, de millennials, het meest optimistisch over hun kansen op het vinden van een goede baan in 2017. Een ruime 60 procent ziet die kansen positief in.

welke-regels-gelden-er-voor-referenties

Al jaren staat het hoog in de to-dolijst van HR. Toch lijkt strategische personeelsplanning in veel organisaties niet van de grond te komen. Dit zijn de belangrijkste obstakels.

Hoe strategische personeelsplanning kan helpen in een krappe arbeidsmarkt: twaalf adviezen

In een krappe arbeidsmarkt is het verleidelijk je vooral te richten op het snel vervullen van openstaande vacatures. Toch kun je juist dan veel hebben aan strategische personeelsplanning (SPP). Een grondige analyse van de spanning tussen toekomstige...

Tactische en operationele Personeelsplanning

Het boek biedt tal van praktische handvatten voor planners en roosteraars. Daarnaast is het boek bedoeld voor HR-businesspartners, leidinggevenden, arbo-professionals en onderneming sraadsleden, die werk willen maken van professionele...