Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Foto: Andrea Piacquado | Pexels

Stress en andere psychische klachten zorgen voor een derde van het langdurend verzuim. Kleine veranderingen op de werkvloer, zoals minipauzes of een rustruimte, kunnen een hoop ellende voorkomen. Een nieuwe leidraad voor werkgevers en werknemers...

Foto Matthew Bal Unsplash

Een kwart van de Nederlandse werknemers vindt dat zijn werkgever hem niet ondersteunt op het mentale vlak. Dat is opmerkelijk omdat de laatste jaren steeds meer bekend is geworden over de invloed van mentale gezondheid op de werkvloer.

5 oorzaken van personeelsverloop

Praktische tips voor personeelsbehoud. Hoe behoud je de juiste mensen? Voor veel organisaties is dit een groot probleem.

Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid 2021

De coronacrisis duurt en duurt. Het is de vraag wat dit doet met duurzame inzetbaarheid van werkenden in Nederland. Je leest het in de tweede corona-editie van het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid.

Verlaag werkdruk met kwalitatief goede dialoog

Volgens de jaarlijkse analyse van TNO op basis van de Werkgevers Enquête Arbeid en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden hadden vorig jaar 1,3 miljoen Nederlanders gezondheidsklachten door hoge werkdruk.