Whitepapers

Arbeidsmobiliteit – Het loopbaancoachingsgesprek

Persoonlijke ontwikkeling

Uw loopbaan is geen recht pad naar de finish. U komt uitdagingen, mogelijkheden en moeilijkheden tegen. Hoe kunt u als HR-professional uw collega’s helpen bij keuzes en fases die zij doormaken in hun loopbaan?

Arbeidsmobiliteit – Het loopbaancoachingsgesprek

In welke fase zit u in uw werkende leven? Uw loopbaan is dynamisch en veranderlijk. U doorloopt verschillende levensfasen. U maakt keuzes, die bijdragen aan uw persoonlijke- en professionele ontwikkeling, binnen de mogelijkheden van uw werkgever. Maar hoe zit het met de moeilijkheden? U kunt geconfronteerd worden met interne of externe gebeurtenissen die, op dat moment, een te grote uitdaging vormen. Misschien vindt er tijdens uw loopbaan een reorganisatie plaats bij uw werkgever. Wellicht ‘komt u uzelf tegen’ en begint de vraag te spelen of uw huidige rol wel écht is wat u wil.

De rol van loopbaancoach kan ook ingevuld worden door de HR-professional. Veel van de methodieken die een loopbaancoach inzet heeft een HR-professional al in huis. Het loopbaancoachingsgesprek kunt u inzetten als onderdeel van uw duurzame inzetbaarheidsbeleid, of in het kader van talentontwikkeling.

Download de whitepaper

Reageer op dit artikel