1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Endit ondersteunt organisaties, teams en individuen bij het ontwikkelen van veerkrachtige loopbanen die klaar zijn voor de toekomst. Het bedrijf komt voort uit Margolin, bekend om zijn expertise op het gebied van arbeidsdeskundige onderzoeken. Helma Schuldink, directeur van Endit: “Als afsplitsing van Margolin hebben we ons gepositioneerd als een onafhankelijke kracht gericht op loopbaanbegeleiding met de missie om individuen te inspireren tot vooruitgang. We staan klaar om een waardevolle bijdrage te leveren aan de loopbanen van werkend Nederland met een focus op het bieden van preventieve en amplitieve ondersteuning om individuen te helpen bij het realiseren van hun loopbaandoelen.”

Inspireren tot vooruitgang

Endit is actief betrokken bij opdrachtgevers, legt Schuldink uit, waarbij samen gezocht wordt naar manieren waarop medewerkers (weer) kunnen floreren. "We onderscheiden ons door een persoonlijke benadering, focus op inspiratie en voortdurende aanpassing aan veranderende behoeften." Schuldink citeert Ralph Waldo Emerson: “In de loop van het leven vervaagt soms de gloed van onze innerlijke vlam. Die wordt opnieuw ontstoken door de vonk van een ontmoeting met een medemens, iemand die de ziel verfrist en nieuw leven inblaast. Bij Endit inspireren we niet alleen tot vooruitgang. Bij Endit worden inspirators geboren.”

Bestendige en veerkrachtige loopbanen

"Om optimaal te presteren in een snel veranderende werkomgeving is het belangrijk om een positieve mindset van voortdurende groei en aanpassingsvermogen te omarmen", zegt Schuldink. "Het streven naar bestendige en veerkrachtige loopbanen is van cruciaal belang, vooral omdat het traditionele driefasenmodel (opleiden, werken, pensioen) steeds moeilijker is vol te houden. Jongeren starten eerder in leer-werktrajecten en medewerkers werken steeds langer door, ook na hun pensioen."

Van pijnstiller naar vitamine

Helma Schuldink benadrukt het belang van Endit: “In de dynamiek van de moderne werkwereld worden de uitdagingen en angsten begrepen. Het zijn grillige tijden waarin er economisch gezien van alles gebeurt. Zo zijn er te weinig mensen om het werk dat er ligt te kunnen doen en tegelijkertijd sluiten sommige afdelingen juist hun deuren door bijvoorbeeld de opkomst van AI.”

Schuldink is van mening dat het in deze tijd essentieel is om een partner te hebben die begeleidt, maar vooral inspireert bij cruciale momenten in de loopbaan. “Het is makkelijker pijnstillers te kopen dan vitamines. Deze metafoor vat de kern goed samen: er is behoefte aan nieuw perspectief."

Gun jezelf groei en ontwikkeling

Lichamelijk en mentaal fit blijven is cruciaal, en loopbaanfitheid hoort hier vanzelfsprekend bij. Schuldink merkt op: “Loopbanen worden nog te vaak geleid door omstandigheden. Maar wat als eerder het juiste gesprek was gevoerd? Zou dan niet eerder een positieve(re) weg zijn gekomen? Ik ben overtuigd van wel.” Een betrouwbare partner tijdens de hele loopbaan is wat Endit als het nieuwe normaal ziet. "Want Endit gelooft dat "Zelfs als er geen directe pijn wordt gevoeld, er nog steeds noodzaak is om te investeren in groei en ontwikkeling."

Verrassende aanpak

Bij Endit staat de relatie centraal. De aanpak verrast door menselijkheid en toegankelijkheid, vindt Schuldink. "Veel waarde wordt gehecht aan fysieke ontmoetingen. Die leiden tot groei, dynamiek en het creëren van mogelijkheden. Het doel is het vormgeven van nieuwe persoonlijke en professionele verhalen waarin medewerkers het beste uit zichzelf halen. Als het vuurtje even niet meer zo hard brandt, dan is Endit er om het aan te wakkeren.”

De kracht van inspiratie

Het geloof in de kracht van inspiratie als drijvende kracht achter vooruitgang weerspiegelt de visie en missie van Endit. “Er wordt niet alleen naar gestreefd om individuen vooruit te helpen in hun loopbaan, maar ook om bij te dragen aan een bredere beweging van positieve ontwikkeling en groei. We geloven in het creëren van loopbanen die succesvol en bevredigend zijn op de korte termijn, maar ook duurzaam en veerkrachtig op de lange termijn. Het draait om een loopbaantraject dat in balans is en zich aanpast aan veranderende omstandigheden binnen het werk en daarbuiten. Er is vertrouwen dat als je zelf wordt geïnspireerd, je ook anderen gaat inspireren.” Een belangrijk uitgangspunt in onze werkwijze is ruimte creëren voor onderlinge inspiratie en interactie.

Creëer samen kansen die werken

Endit richt zich primair op werkend Nederland. "Van medewerkers die op zoek zijn naar nieuwe kansen tot bedrijven die streven naar een positieve werkomgeving, we helpen HR-professionals met enthousiasme bij het realiseren van deze doelen. Onze merkbelofte is simpel maar krachtig: creëer samen kansen die werken", onthult Helma Schuldink trots. "We zijn klaar om loopbanen een nieuwe impuls te geven en samen vooruitgang te boeken.”

Dit artikel is gesponsord door Endit

Maurits Tofohr: "Genoeg redenen voor HR om de keuze voor een cateringpartner serieus aan te pakken."  (Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)

Werken aan vitaliteit? 'HR, neem de catering eens onder de loep'

Een lekker en gezond aanbod van eten en drinken staat hoog op de wensenlijst van medewerkers die bij een nieuwe werkgever aan de slag gaan. Traditionele cateraars spelen daar nog onvoldoende op in, vindt Maurits Tofohr, die daarom Join Program...

ESG-ambities realiseren: dit kan HR doen

ESG-ambities realiseren: dit kan HR doen

Steeds meer bedrijven en organisaties hebben een duurzaamheidsstrategie. Daarbinnen staat huisvesting hoog op de prioriteitenlijst. Het is echter de vraag of die ESG-ambities haalbaar zijn in de krappe kantorenmarkt. Terwijl ze wel mede bepalend...

Mantelzorgers: een groeiende uitdaging voor HR

Mantelzorgers: een groeiende uitdaging voor HR

Werkgevers hebben vaak geen weet van de impact die mantelzorg heeft op medewerkers en de organisatie. Fello biedt hierin ondersteuning en ontzorgt de mantelzorger én de werkgever. "Met de mantelzorgscan brengen we in kaart hoe groot de...

Meer flexibiliteit voor werkgever bij re-integratie?

Meer flexibiliteit voor werkgever bij re-integratie?

Het concept-wetsvoorstel 'Wijziging re-integratieverplichtingen in het tweede ziektejaar van werknemers bij kleine en middelgrote werkgevers' moet kleine en middelgrote werkgevers meer 'wendbaar maken bij hun re-integratie-inspanningen'. Wat houdt...

Personeelstekort? Drie praktische oplossingen

Personeelstekort? Drie praktische oplossingen

Een personeelstekort heeft een negatieve invloed op de prestaties van een organisatie en verhoogt de druk op de bestaande medewerkers. Er zijn gelukkig veel, ook niet zo bekende, manieren waarop je als werkgever personeelstekorten te lijf kunt gaan.

Wetsvoorstel 'Participatiewet in balans': de gevolgen

Wetsvoorstel 'Participatiewet in balans': de gevolgen

Het wetsvoorstel 'Participatiewet in balans' vereenvoudigt de regels en procedures van de Participatiewet. Vertrouwen en de menselijke maat moeten bij de uitvoering voortaan kernwaarden zijn. Wat betekent dit en welke maatregelen uit het...

Arbodienst kiezen? Hier moet je op letten

Arbodienst kiezen? Hier moet je op letten

De arbodienst is niet slechts een verplichte schakel in het verzuimproces; het is een van je belangrijkste businesspartners binnen het strategisch verzuimmanagement. Goede aansturing en ondersteuning kunnen het verschil maken. Waar moet je op...

Dit moet HR  weten over de gedragscode grensoverschrijdend gedrag

Dit moet HR weten over de gedragscode grensoverschrijdend gedrag

Het is belangrijk dat je als werkgever grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer tegengaat. Veel werkgevers hebben echter nog geen gedragscode ingevoerd. Er komt daarom mogelijk een verplichte gedragscode grensoverschrijdend gedrag. Waar moet je...