Webinar: duurzame gedragsverandering

PW. organiseert het webinar 'duurzame gedragsverandering'. Met experts Jeroen Schaapveld en Cristel van de Ven die over dit thema met elkaar in gesprek gaan. Aanmelding voor dit webinar is gratis.

Webinar: duurzame gedragsverandering

Gelukkig zijn we ons er tegenwoordig steeds meer van bewust dat gezond en gelukkig leven essentieel is. Dit bewustzijn is al een eerste stap. Het lastige is echter hoe je dat bewustzijn omzet in gedrag. En dat niet alleen: het moet gedrag zijn dat we op de lange termijn kunnen volhouden. Over deze duurzame gedragsverandering gaat dit webinar.

Meld je hieronder gratis aan voor dit webinar vol praktische tips o.l.v. PW.-hoofdredacteur Martijn van der Kooij.

Wanneer: 13 februari

Tijd: 14:00 – 14:40 uur (na afloop worden live vragen van kijkers behandeld)

Over de experts:

Jeroen Schaapveld - Senior Bedrijfszorgadviseur bij Menzis

“Met passie zoek ik samen met organisaties naar mogelijkheden om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te behouden en waar nodig verder te optimaliseren. Wanneer de randvoorwaarden voor een veilige en gezonde werkomgeving in voldoende mate aanwezig zijn, is het tijd voor de volgende stap. We kunnen dan echt focussen op hoe we het gedrag en de interactie tussen medewerkers en hun leidinggevenden kunnen verbeteren. Daar ligt volgens mij de sleutel voor duurzame inzetbaarheid.”

Lees ook het artikel van Jeroen Schaapveld:Drie factoren voor duurzame gedragsverandering

Cristel van de Ven - Beleids- en organisatiewetenschapper en partner bij Factor Vijf

“Voor de vijfde keer op een rij onderzoek ik komend jaar hoe het gesteld is met de duurzame inzetbaarheid van Nederlandse werknemers.  Uit dit Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid blijkt keer op keer dat bedrijven veel over dit thema praten, maar dat de daden achterblijven. Hoog tijd voor echte en duurzame verandering dus.”

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek.

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Functioneringsgesprekken. De meeste medewerkers én managers zien er tegenop, de uitkomsten zijn meestal teleurstellend. Door gesprekken veel persoonlijker te maken valt er veel meer uit te halen.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?