Vijf HR-opleidingen om in 2021 elke crisis de baas te blijven

Vijf eigentijdse opleidingen rusten je uit om te surfen op elke golf die de organisatie nadert. Zo ga je nooit kopje onder, hoe hoog het water ook rijst. Praktische kennis waarmee je het verschil maakt in 2021.

Vijf HR-opleidingen om in 2021 elke crisis de baas te blijven

Leiderschap, bedrijfskunde, strategie, cultuur en talent management zijn de vijf cruciale factoren om een organisatie door woelige tijden te loodsen. Vijf robuuste opleidingen helpen je om hierin een voortrekkersrol te nemen. Ze zijn ontworpen om grip te krijgen op de vele veranderingen die organisaties ondergaan. De laatste ontwikkelingen in HR zijn erin verwerkt, dankzij een samenwerking tussen PW Academy en Nyenrode Business Universiteit. Hoogleraren en HR-deskundigen delen een schat aan kennis, inzicht en ervaring. Dit helpt om prangende vraagstukken te veranderen in een uitdagend stukje denkwerk.

1. HR-leiderschap: de grote verbinder in een woelige wereld

Steeds vaker krijg je als HR-professional te maken met vraagstukken uit andere disciplines. Van sales en marketing tot technologie en management, alles heeft een link met HR. Het is aan jou als HR-professional om deze verbinding te verdiepen. Zes dagen lang dompelt de leergang HR Leiderschap je onder in die andere wereld naast de jouwe. Je wordt meegenomen naar de basale waarden van de organisatie. Je leert om prioriteiten gemeenschappelijk te maken, op welk ethisch kompas je moet varen, verwachtingen die aan jou als businesspartner worden gesteld, kneepjes van performance management, welk HR nodig is voor de wendbare organisatie, het gewicht van business finance, de randvoorwaarden voor innovatie en de geheimen van veranderkunde. Een brede basis om voorop te lopen bij veranderingsprocessen.

2. HR-bedrijfskunde: de bewegende organisatie in balans houden

En opeens ben jij als HR-professional een bedrijfskundige. Eentje die begrijpt welke kansen en bedreigingen er naderen, hoe bedrijfskundige aanpassingen maakt en hoe je de medewerkers tijdig voorbereidt. De collegereeks HR Bedrijfskunde stelt je in staat om bedrijfskundige doelstellingen te vertalen in HR-doelstellingen. Je wordt de HR-businesspartner die mee praat over richting en doel van de organisatie. De zesdelige collegereeks maakt je wegwijs in financieel management, strategische paradoxen, duurzaam HRM en innovatie. De ideale snelkookpan om te leren hoe je de organisatie in balans houdt in tijden van verandering.

3. HR-strategie: arbeid opwaarderen tot sleutelfactor in de organisatie

Begrijp je de koers van de organisatie en weet je hoe je deze moet versterken of juist verleggen, dan ben je bezig met strategie. Jij als HR-professional bent nodig in dit proces. Want het is schrikken om te zien hoe vaak de factor mens wordt vergeten bij strategische plannen. In plaats daarvan gaat het over diensten, producten, klanten, financiën of markt. Tot medewerkers hun motivatie verliezen, talent afhaakt en productiviteit daalt. De collegereeks HR Strategie leert je om de factor arbeid een sleutelrol te geven in de organisatiestrategie. Je doet strategische adviesvaardigheden op, je leert hoe je sidekick wordt van de boardroom, je oefent met strategische plannen, je krijgt inzicht in leiderschapstrends en je gaat aan de slag met HR Analytics. Een prima vaarbewijs voor stormachtig weer.

4. Cultuurverandering: een bonte kolonie omvormen tot eendrachtige smeltkroes

Een organisatie kan er wel tien culturen op nahouden. Verschillende verdiepingen, afdelingen, functies, doeners, denkers, creatievelingen, cijferaars, ze hebben allemaal expertise die ze bij voorkeur op hun eigen manier delen. . De ene groep zweert bij een ‘koffieautomatencultuur’, anderen hechten aan rapportages of bijeenkomsten. Aan jou de taak om deze variëteit te bundelen in een dynamische eenheid. De collegereeks Cultuurverandering maakt je wegwijs in leiderschap, cultuurontwikkeling, waarden, gedrags- en organisatieverandering en de psychologische benadering van verandering. Hiermee smeed je het personeelsbestand om tot een constructieve smeltkroes van inzichten, kennis en vaardigheden.

5. Strategisch Talentmanagement: het verbinden van ambities met doelen

Hoe selecteer je de juiste mensen waarmee je een team samenstelt met enthousiasme voor de doelen van de organisatie? Vergeet dan diploma’s, opleidingen en ervaring, zoek naar motivatie en ambitie. Die laatste twee zijn de succesfactoren van talentmanagement. De masterclass Strategisch Talentmanagement bied je inzicht in holocratisch organiseren, talent valuation, waardegericht organiseren, purpose-driven organisaties, contextueel belonen en waarderen en culturen en structuren van toekomstbestendige organisaties. Zodat je het topteam krijgt dat de organisatie door de crisis loodst.

Zo, dat waren mijn tips. Ik wens je veel succes bij het volgen van opleidingen die je professioneel een stap verder brengen.

Diederik Slob | directeur innovatie opleidingen bij Vakmedianet

Digitale dilemma's van HR: een balans tussen technologische vooruitgang en duurzaamheid

Digitale dilemma's van HR: een balans tussen technologische...

In de afgelopen jaren heeft binnen HR een verschuiving plaatsgevonden naar digitale dienstverlening en datagestuurd werken. Maar staan we wel genoeg stil bij de aanzienlijke milieu-impact van deze ontwikkelingen, vraagt Anne Doeser zich af.

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Om nieuwe toepassen van AI te onderzoeken of te demonstreren, kun je als ondernemer in aanmerking komen voor verschillende subsidies en kredieten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

Als je de reis- en contactmomenten van je medewerkers in kaart brengt, kun je sturen op ervaringen die bijdragen aan werkgeluk. Bovendien kun je laten zien waar jouw organisatie voor staat, schrijft werkgeluk-expert Gea Peper.

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid boven snelheid'

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid...

In de Spotlight-rubriek stellen we 9 vragen aan collega's in het HR-vak. Dit keer: Tamara Kucharek, HR Directeur Europa bij het Goudwisselkantoor en eigenaar BISC HR Advies & Begeleiding.

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

5 eindverantwoordelijke HR-professionals zijn 28 maart in de prijzen gevallen tijdens de HRtop100 award 2024. Volgens de vakjury kan HR veel leren van de strategieën van deze winnaars.

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Hybride werken is het nieuwe normaal sinds het uitbreken van de coronapandemie. Maar waar staan we 4 jaar later? Tips van en voor HR.

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Word je overladen met taken die snel tussendoor moeten? Werkdruk is een serieus probleem bij HR. Hoe kunnen managers en medewerkers zichzelf ontzorgen? In deze rubriek geeft loopbaanadviseur Jolan Douwes de oplossing.