Trainingen gewoon op locatie dankzij Safe Zone Offices

Heeft de Coronacrisis ook invloed op het Leren & Ontwikkelen van medewerkers? Voor PW. pro Insights deden we onderzoek. We spraken met vele HR-adviseurs. Waaronder Veronique Schaepman-Bressers, recruiter bij Tribes: "Blijven investeren in personeel is belangrijk, gelukkig kan dat bij ons gewoon op locatie dankzij de Safe Zone Office.''

“In maart vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, zagen we een kleine terugval van de bezettingsgraad. Om een veilige werkplek te kunnen bieden hebben wij als eerste, en binnen een maand de Safe Zone Office geïntroduceerd op al onze vestigingen.

Personeel werkt op de vestiging

Met de komst van de Safe Zone Offices zagen we ook de bezettingsgraad weer toenemen. Niet iedereen kan namelijk thuiswerken en niet alle organisaties hebben de mogelijkheid om het kantoor zo aan te passen dat er coronaproof gewerkt kan worden. Juist nu gaan mensen op zoek naar een inspirerende en uitdagende plek om effectief en productief te werken en dat zien we terug in de bezetting.

Benieuwd naar de onderzoeksresultaten en de andere interviews met HR-professionals?

Ga dan direct naar de Researchpaper van PW. pro Insights ➤

Ook al ons personeel werkt eigenlijk altijd op één van de Tribes-locaties. Dat is ook echt nodig. Denk hierbij aan de Hostesses en de Locatiemanagers. Het intern opleiden van onze Hostesses gebeurde altijd al op de werkvloer en dat kan nu gelukkig nog steeds. Want deze functie leer je toch echt het beste als je met beide voeten in de modder staat.

Investeren in personeel is heel belangrijk

We investeren veel in ons personeel en dat is niet verandert door deze crisis. Voor onze vestigingsmanagers hebben we bijvoorbeeld trainingen als ‘hoe ga je met mensen om’, ‘effectief je dag indelen’ en ‘salestrainingen’. We huren daar een externe partij voor in en dankzij het Safe Zone Office concept zijn deze trainingen bij ons op locatie. Daar zijn we ontzettend blij want er zijn gewoon functies die je het beste leert als je met beide voeten in de modder staat.

Recruiten van personeel

Over het algemeen gaat ook het recruiten van personeel niet anders dan voorheen. Deze meetings vinden plaats op één van de locaties. Nu in deze winterse lockdown met de kinderen die thuis onderwijs volgen gaat het eerste gesprek wel online. Maar het tweede gesprek is altijd in real life.”

Tribes Inspiring Workplaces: een plek waar business nomads kunnen werken, ontmoeten en verbinden in een inspirerende omgeving. Ook in deze tijd kun je werken op één van de locaties dankzij de Safe Zone Office.

Dit betekent dat onder andere de luchtventilatie optimaal in orde is, plexiglas als afscherming tussen de werkplekken geplaatst is en bij de ingang meet een thermische camera je temperatuur. En overal heb je de beschikking over mondkapjes, desinfectiegel, vitamines en een ruimte om te sporten! Zo garanderen ze een veilige en gezonde werkplek voor iedereen.