PW. podcast (6): prof Bob de Wit about Society 4.0 and the big changes to come (English)

Prof. Bob de Wit explores the emerging possibilities of new technologies, collects and examines 'weak signals', and evaluates numerous new societal initiatives and future visions. De Wit aims to inspire listeners to join his venture and build a 'Citizens Society'. Listening time: 52 minutes.

PW. podcast (6): prof Bob de Wit about Society 4.0 and the big changes to come (English)

In this podcast Martijn van der Kooij, editor in chief of PW., interviews De Wit about his book Society 4.0.

In Society 4.0 De Wit resolves eight key issues to build a citizens society. He provides inspiration for those who wish to build a vital and hopeful future for the next generations. In envisioning a different and better society.

Listen to the podcast:

Society 4.0 is now world wide available via Amazon.nl.
Read thereview of this book (Eng) here.

Martijn van der Kooij

Martijn van der Kooij

Voormalig hoofdredacteur PW.

Martijn van der Kooij (1974) was van februari 2019 tot januari 2022 was hij hoofdredacteur van PW., het online platform en magazine over personeel & werk van uitgeverij Vakmedianet. Daarnaast voerde hij de hoofdredactie over HRbase en overduurzameinzetbaarheid.nl en is algemeen hoofdredacteur van Flexmarkt en O&O.

Van der Kooij heeft meerdere boeken op zijn naam staan (onder meer een biografie van Mark Rutte, een roman en een reisverhalenboek) en woonde van februari 2017 tot en met februari 2019 eerst in Libanon en daarna in Turkije. Hij was daarvoor twee jaar lang een van de makers van het politieke radioprogramma Kamerbreed.

Van 2008 tot en met 2012 was hij bij Sdu Uitgevers hoofdredacteur van eerst Re.public, een weekblad en online voor ambtenaren, en daarna van SConline (de redactionele opvolger van De Staatsourant). Bij BNR Nieuwsradio was Van der Kooij zo’n acht jaar te horen als politiek analist.