Masterclasses voor toekomstbestendig HR-beleid

De masterclasses van PW. academy bieden jou als HR-professional een unieke kans om hoogwaardige colleges te volgen van toonaangevende praktijksprekers. Na het volgen van een masterclass, heb je niet alleen jezelf ontwikkeld en verbeterd, maar zijn ook de effecten op HR binnen jouw organisatie merkbaar.

Masterclasses voor toekomstbestendig HR-beleid

Maar voor welke een- of tweedaagse masterclass uit het ruime aanbod van PW. academy kies je dan? We hebben drie masterclasses geselecteerd die draaien rond de thema’s toekomstbestendigheid en scenarioplanning. Het gaat om de volgende masterclasses Scenarioplanning, Workforce Strategie en Toekomstbestendig HR.

Coronapandemie

Deze drie masterclasses zijn niet toevallig gekozen. Voor organisaties is het onderwerp HR na ruim een jaar corona belangrijker dan ooit. Naast de actuele en urgente maatregelen die organisaties hebben moeten nemen om de sociaal-economische effecten van corona het hoofd te bieden, worden nu de langetermijnvisie en -acties steeds belangrijker. Kennis en kunde om een toekomstbestendig en strategisch HR-beleid te ontwikkelen en/of uit te voeren, is daarbij essentieel voor elke organisatie.

Masterclass Scenarioplanning

Meer informatie over de masterclass Scenarioplanning

De toekomst ontwikkelt zich grillig en neemt onverwachte wendingen. Dat heeft het afgelopen jaar laten zien. Maar ook nieuwe technologieën en business-modellen kunnen markten in kort tijd ingrijpend veranderen.

Scenarioplanning is een krachtig en onmisbaar instrument voor organisaties om zich daar actief op voor te bereiden. Dit met als doel om strategische beslissingen effectiever en efficiënter te kunnen nemen.

Grip op turbulentie

Tijdens de Masterclass Scenarioplanning krijg je de tools om scenario’s te vertalen naar jouw strategie. Onder leiding van de experts drs. Jan Nekkers en Loulou Nekkers ga je aan de slag met jouw eigen case. Experts delen de theorie en geven je aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Kijk op de pagina van de Masterclass Scenarioplanning voor meer informatie en om je in te schrijven.

Masterclass Workforce Strategie

Om als HR-professional de waarden en doelen van een organisatie optimaal te ondersteunen en te maximaliseren, is een modern en strategisch HR-beleid onontbeerlijk. Een van de grootste uitdaging op HR-gebied op dit moment, is hoe om te gaan met de 34% van het totale personeelsbestand die nu als ‘flexibele arbeidskracht’ wordt beschouwd. Hiermee is de gedachte van een divers samengesteld personeelsbestand werkelijkheid geworden.

Werknemers in vaste dienst

Masterclass Workforce Strategie
Meer informatie over de masterclass Workforce Strategie

Nog te vaak is het HR-beleid alleen gericht op werknemers in vaste dienst en niet op álle werkenden in een organisatie. Integraal kijken naar alle workforce opties biedt vele voordelen. Het is de taak van HR om de uitdagingen van de workforce of the future aan te gaan en zichzelf opnieuw uit te vinden. Het oude HR-paradigma moet worden losgelaten en plaatsmaken voor nieuw denken.

Nieuw model duurzame totale workforce-strategie

Tijdens de Masterclass Workforce Strategie geven Roeland van Laer MBA en Maarten Hansson op basis van ruime praktijkervaring een overzicht van deze veranderingen. Centraal staat een nieuw model voor een duurzame totale workforce-strategie. Deze masterclass is daarmee een must voor iedere HR-professional die de regie wil pakken en voorop wil lopen in turbulente tijden.

Kijk op de pagina van de Masterclass Workforce Strategie voor meer informatie en om je in te schrijven.

Toekomst begint nu

Meer informatie over de masterclass Toekomstbestendig HR

In de derde en laatste masterclass van PW. academy die hier wordt uitgelicht, Masterclass Toekomstbestendig HR, ga je in 6 online modules aan de slag met: dr. Mike Hoogveld. De absolute expert op het gebied van toekomstbestendigheid en auteur van het bestseller boek 'Futureproof'.

Samen met gastdocenten verzorgt hij een programma van hoog niveau met een duidelijke vertaling naar jouw praktijk.

Kijk op de pagina van de Masterclass Toekomstbestendig HR voor meer informatie en om je in te schrijven.

Opleidingsaanbod PW. academy

PW. academy organiseert hoogwaardige collegereeksen voor jou als HR-professional. Door deel te nemen, lever je een nog effectievere bijdrage aan de groei en ontwikkeling van de organisatie en jezelf. Bekijk het opleidingsaanbod om te zien welke professoren en praktijksprekers voor je klaarstaan om je inspirerende en wetenschappelijke inzichten te geven.

De redactie van PW. zorgt ervoor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van HR en personeelsmanagement.

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Hybride werken is het nieuwe normaal sinds het uitbreken van de coronapandemie. Maar waar staan we 4 jaar later? Tips van en voor HR.

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Word je overladen met taken die snel tussendoor moeten? Werkdruk is een serieus probleem bij HR. Hoe kunnen managers en medewerkers zichzelf ontzorgen? In deze rubriek geeft loopbaanadviseur Jolan Douwes de oplossing.

Oplossing personeelstekort: investeer in werkgeluk voor meer productiviteit

Oplossing personeelstekort: investeer in werkgeluk voor meer...

Werkgeluk kan de sleutel zijn om personeelstekorten op te lossen. De 3M's (Meaning, Mastery en Membership) helpen daarbij, schrijft employee experience expert Heleen Mes.

Milou Verhoeven (TES Groep): 'Wees zichtbaar in de organisatie en word geen HR-loket'

Milou Verhoeven (TES Groep): 'Wees zichtbaar in de organisatie en...

In de Spotlight-rubriek geven collega's hun visie op het HR-vak en delen ze verschillende ervaringen. Dit keer: Milou Verhoeven, HR manager bij TES Groep.

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

AI-dilemma: wel of niet mee (laten) experimenteren?

Binnen de Rabobank adviseren onze collega's om ChatGPT niet te gebruiken voor werkgerelateerde doeleinden. Belemmeren we hiermee niet de ontwikkeling van onze medewerkers? Anne Doeser reflecteert op dit vraagstuk.

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

De werkgever die het advies van de bedrijfsarts om mediation in overweging te nemen naast zich neerlegt, wordt daarvoor door de rechter gestraft. Arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten legt in de podcast uit hoe dat zit.

Steeds vaker delen organisaties hun personeelshandboek online,  ook voor employer branding en recruitment. Foto: Shutterstock

Personeelshandboek: van saai naar strategisch HR-instrument

Deze HR-professionals delen hun handboek bewust online, ook voor employer branding en recruitment. "Dit is geen operationeel maar een strategisch HR-instrument."

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

Ga aan de slag met de Corporate Social Responsibility (CSR). Het wordt namelijk steeds belangrijker, zowel voor opdrachtgevers en klanten als (potentiële) medewerkers, schrijft Hans van der Spek.