'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

5 eindverantwoordelijke HR-professionals zijn 28 maart in de prijzen gevallen tijdens de HRtop100 award 2024. Volgens de vakjury kan HR veel leren van de strategieën van deze winnaars.

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

Op 28 maart vond de 11e editie van de HRtop100 plaats. In AFAS in Leusden kwam de top van de Nederlandse HR samen om te zien wie er in de prijzen vielen.

Winnaars HRtop100 award 2024

Esmé Valk (Schiphol Group) mocht dit jaar de vakjuryprijs in ontvangst nemen. "Het bedrijf waar Esmé werkt staat - en stond de afgelopen tijd - enorm onder druk", aldus de vakjury. "Wat Esmé ontzettend knap gedaan heeft, is om verder te kijken dan de 3.500 medewerkers die Schiphol in dienst heeft. Esmé heeft de HR-verantwoordelijkheid vergroot naar alle 60.000 mensen die op wat voor manier ook bij Schiphol betrokken zijn. Dat je als HR ook over de grens van de eigen organisatie die verantwoordelijkheid neemt voor het bredere ecosysteem, vindt de jury prijzenswaardig."

Via LinkedIn laat Valk weten het fantastisch te vinden om winnaar te zijn van de HRtop100 award 2024. "Dank aan de vakjury en natuurlijk de winnaar van vorig jaar, Sophie Geerts, voor jullie mooie woorden en erkenning voor wat we aan het doen zijn op Schiphol." De vakjury noemde Valk 'een HR-leider waar de HR community een voorbeeld aan kan nemen'.

De runner-up (2e plaats) van de Vakjuryprijs werd Dionyse Vijgen (InfraMobility en Munckhof).

De Categorieprijzen zijn publieksprijzen en zijn beslist dus op basis van stemmen. Dit jaar gingen de Categorieprijzen naar:

  • Dionyse Vijgen (InfraMobility en Munckhof) in de categorie Datadriven HRM

Vakjury: "Vijgen heeft deze prijs gewonnen door haar unieke data-insteek. Ze is in staat om met gebruik van data in de directiekamer haar businesscase te bouwen. De toekomst is data en Vijgen pakt dat nu al op een goede manier op. Dat laat zien dat ze veel impact kan maken. Vijgen is nog erg jong, wat het extra indrukwekkend maakt dat ze op deze positie zit en dit allemaal weet te bereiken."

  • Ingrid Kanger (Gasunie) in de categorie Future Ready Workforce

Vakjury: "Ingrid is werkzaam bij Gasunie; een organisatie die door de energietransitie enorm in beweging is. Dat vraagt veel van de mensen die er werken. Ingrid krijgt het voor elkaar om de organisatie wendbaar te houden."

  • Julien Pluijmen (Brocacef) in de categorie Empowering Human Resources

Vakjury: "Julien zet de mens centraal door met HR de aandacht te richten op de mens, de organisatie en de leefomgeving. Bij Julien gaat het in de kern om het creëren van een duurzame verbinding met werknemers. Een voorbeeld voor andere HR-professionals."

  • Nadine Beister (Achmea) in de categorie Sustainability

Vakjury: "De purpose van Achmea is duurzaam samenleven. Door de inzet van Nadine zit sustainability in alle vezels van de organisatie."

De winnaars (v.l.n.r.) Dionyse Vijgen (InfraMobility en Munckhof), Ingrid Kanger (Gasunie), Nadine Beister (Achmea) en Julien Pluijmen (Brocacef)
De winnaars (v.l.n.r.) Dionyse Vijgen (InfraMobility en Munckhof), Ingrid Kanger (Gasunie), Nadine Beister (Achmea) en Julien Pluijmen (Brocacef)

De vakjury

Dit jaar bestond de vakjury uit Edu Peek, algemeen directeur bij ISS Facility Services Nederland, Sophie Geerts-Jaspers, CHRO bij Lidl Nederland en Ineke Kooistra, CEO bij Circle8Group. Gezamenlijk selecteerden zij de winnaars in de verschillende categorieën. Peek: "Ik heb vooral gelet op de positie binnen het bedrijf, de toegevoegde waarde van HR, de impact van HR binnen de organisatie op proces en D&I en de innovatie die HR binnen de business weet te realiseren." Volgens Geerts-Jaspers is de belangrijkste taak van HR het creëren van een werkomgeving waarin de medewerker het beste uit zichzelf kan halen en hierdoor kan bijdragen aan het succes van de organisatie. Kooistra vindt dat er een mooie rol voor HR ligt bij het voortouw nemen om de vibe en/of energie in de organisatie op scherp te zetten. "Dit kan op ontzettend veel manieren. Binnen HR moet je altijd met de blik op de toekomst gericht zijn. Wat is nodig voor de verschillende profielen en de verschillende generaties in het bedrijf en de nieuwe generatie die binnen 5 jaar gaan instromen?"

Bregje Kop is sinds september 2023 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: burn-out en werkstress, duurzame inzetbaarheid, vakantie en verlof, verzuim, grensoverschrijdend gedrag en hybride werken.

Ghislaine Aarts, directeur HR bij Arriva. Foto: The Playful photographer|

Directeur HR Arriva: "Ik lig weleens wakker van het aantal...

Dreigen met werkonderbreking, agressie tegen medewerkers en een groot CO2-doel. Arriva staat de komende jaren voor uitdagingen. Ghislaine Aarts, directeur HR van Arriva vertelt erover.

Bekijk hier PW. magazine #2 (april 2024)

Bekijk hier PW. magazine #2 (april 2024)

Lees in dit magazine over het omgaan en voorkomen van loonbeslag, de rol van HR bij rouw op de werkvloer en de taak van HR bij polarisatie.

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Gebruik strategische personeelsplanning in transitie naar circulaire bedrijfsvoering

Gebruik strategische personeelsplanning in transitie naar circulaire...

Strategische personeelsplanning speelt een belangrijke rol in de overstap van lineaire naar een circulaire bedrijfsvoering. Het uitbreiden van het functiehuis met de functie 'duurzaamheidsprofessional' is daarin een eerste stap.

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Om nieuwe toepassen van AI te onderzoeken of te demonstreren, kun je als ondernemer in aanmerking komen voor verschillende subsidies en kredieten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid boven snelheid'

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid...

In de Spotlight-rubriek stellen we 9 vragen aan collega's in het HR-vak. Dit keer: Tamara Kucharek, HR Directeur Europa bij het Goudwisselkantoor en eigenaar BISC HR Advies & Begeleiding.

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Word je overladen met taken die snel tussendoor moeten? Werkdruk is een serieus probleem bij HR. Hoe kunnen managers en medewerkers zichzelf ontzorgen? In deze rubriek geeft loopbaanadviseur Jolan Douwes de oplossing.

Milou Verhoeven (TES Groep): "Wees zichtbaar in de organisatie en word geen HR-loket"

Milou Verhoeven (TES Groep): "Wees zichtbaar in de organisatie en...

In de Spotlight-rubriek geven collega's hun visie op het HR-vak en delen ze verschillende ervaringen. Dit keer: Milou Verhoeven, HR manager bij TES Groep.