Hoe zwaar wegen privéhandelingen bij stoppen dienstverband?

Maakt het uit welke contacten een werknemer heeft of wat hij in zijn vrije tijd doet? Ja, soms wel, vertelt arbeidsrechtadvocaat Suzanne van Ketel in de podcast. Je kunt er zelfs iemand voor ontslaan.

In deze aflevering bespreekt Van Ketel 3 rechtszaken. In alle 3 de gevallen heeft de werkgever de werknemer ontslagen vanwege handelingen in de privésituatie. In hoeverre mag dat?

In de eerste zaak kent de werknemer degene die de accountant heeft overvallen. Ondanks dat de werknemer niet betrokken is bij de overval, heeft hij wel contact gehad met de overvaller. Het ontslag houdt stand bij de rechter.
In de tweede zaak belandt een werknemer in de cel wegens mensensmokkel. Ook hier houdt het ontslag stand, maar hij krijgt wel de transitievergoeding.
In de derde zaak is een piloot van Transavia betrokken bij een straatrace waarbij door zijn toedoen een dode valt. De piloot wordt ontslagen, maar dit houdt geen stand bij de rechter.

Wat kan HR van deze zaken, met verschillende uitkomsten, leren? Je hoort het in:

ECLI:NL:RBLIM:2023:7593

Volgende aflevering: arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter

Deze podcast is onderdeel van een serie. De volgende aflevering komt op woensdag 24 april online. Dan bespreekt arbeidsrechtadvocaat Pieter de Ruiter van Pallas Advocaten een nieuwe rechtszaak.

Beluister ook de eerdere podcasts van HR-Rechtspunt op Spotify of op Apple Podcasts.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Voorbeeldbrief finale waarschuwing werknemer

Voorbeeldbrief finale waarschuwing werknemer

Gebruik dit voorbeeld om je werknemer een officiële en laatste waarschuwing te geven. De vervolgstap na deze finale waarschuwing kan een disciplinaire maatregel zijn.

Wat als je werknemer van de radar verdwijnt? Is ontslag volgens de rechter geldig?

Wat als je werknemer van de radar verdwijnt? Is ontslag volgens de...

Een medewerker bij een schoonmaakbedrijf reageert niet op oproepen van de werkgever en de bedrijfsarts. Ook niet op telefoontjes. De werkgever vraagt om ontbinding van het contract. Wat oordeelt de rechter?

Voorbeeld: Alcohol, drugs en medicijnenbeleid

Voorbeeld: Alcohol, drugs en medicijnenbeleid

Gebruik dit document 'Voorbeeld Alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid (ADM-beleid)' om voor een veilige en gezonde werkomgeving te zorgen met betrekking tot alcohol, drugs en medicijnen.

Wanneer is een geheimhoudings- en/of concurrentiebeding opportuun?

Wanneer is een geheimhoudings- en/of concurrentiebeding opportuun?

In een concurrentiebeding zijn vaak zaken als het geheimhouden van marktgevoelige informatie vastgelegd. En hoe zit het met een geheimhoudingsbeding?

Na ziekmelding contract niet verlengen. Mag dat?

Na ziekmelding contract niet verlengen. Mag dat?

Een medewerker van Toychamp krijgt de diagnose borstkanker en meldt zich ziek. Haar contract wordt niet verlengd. Is dit op basis van verboden onderscheid?

Voorbeeld Gedragscode

Voorbeeld Gedragscode

Gebruik dit voorbeelddocument om als organisatie duidelijk te maken welk gedrag je wel en niet tolereert.

Vast contract op basis van Wet flexibel werken?

Vast contract op basis van Wet flexibel werken?

Een verkoopmedewerker claimt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De werkgever reageert niet tijdig op haar verzoek. Wat oordeelt de rechter?

Je werknemer meldt zich ziek na een festival: dit kun je doen

Je werknemer meldt zich ziek na een festival: dit kun je doen

Werknemers kunnen zich ziek melden na het bezoeken van een (meerdaags) festival. Hoe ga je als HR om met dergelijke ziekmeldingen?