Society 4.0

Society 4.0

SOCIETY 4.0: de acht belangrijke issues om een burger samenleving te bouwen is bedoeld als inspiratie voor mensen die een vitale en hoopvolle toekomst willen bouwen voor de komende generaties.

Een leven lang inzetbaar - combipakket

Een leven lang inzetbaar - combipakket

Pakket samengesteld uit: -handboek 'Een leven lang inzetbaar? Duurzame inzetbaarheid'; en -werkboek 'Een leven lang inzetbaar? Van denken naar doen!'.

Roman Krznaric | © Roel Dijkstra Fotografie / Foto's: Robert Vos

'Mensen snakken ernaar om iets moois voor de wereld te betekenen'

In organisaties worden we maar al te vaak geregeerd door de korte termijn. Projecten die een maand duren, cijfers die een kwartaal bestrijken en visies die een jaar vooruitkijken. En dat terwijl organisaties die zich richten op langetermijngroei...

Wopke Hoekstra, minister van Financiën | Foto: Arenda Oomen

Thema's van de Miljoenennota 2022

Vanwege de demissionaire status van het kabinet, bevat de Miljoenennota dit jaar geen grote beleidswijzigingen. Wel is een aantal zaken urgent genoeg om nu al gerichte investeringen te doen. Het beleid is daarop gericht.

Snel uit de recessie?

Snel uit de recessie?

Toen ik in februari 2019 hoofdredacteur werd van PW. was er krapte op de arbeidsmarkt. HR moest alle zeilen bijzetten om geschikt personeel te vinden en in sommige sectoren (zoals de ICT) was dat vrijwel onmogelijk. Tot medio maart dit jaar was dit...

Prinsjesdag 2020: Koopkrachtverbetering door corona onzeker

Prinsjesdag 2020: Koopkrachtverbetering door corona onzeker

Niet eerder waren de koopkrachtplaatjes van het kabinet in de Miljoenennota 2021 zo onzeker als nu. Gemiddeld genomen lijkt er voor bijna alle groepen een koopkrachtverbetering, echter wie zijn baan verliest, gaat er juist hard op achteruit.