Moeite met binden en boeien? Gebruik MAGIC op het werk

'Medewerkers boeien en binden' zou ingeruild moeten worden voor ‘medewerkers inspireren en verbinden’. Inspireren en boeien kun je doen met MAGIC: Meaning, Autonomy, Growth, Impact en Community. Wat is het? En hoe vul je het in?

Verbinding maken in hybride organisaties: hier moet je op letten

In het hybride tijdperk is het soms lastig om als HR-manager al je medewerkers geïnspireerd en geïnformeerd te houden. En om ze tegelijkertijd de juiste tools en contactmomenten te bieden die ze nodig hebben. Waar begin je? De aandachtspunten op een...

5 kansen voor HR in 2023

Hoe gaat het met de HR-plannen voor 2023? Thema’s die er vast en zeker in zullen zitten: recruitment, personeelskrapte, behoud van medewerkers, digitalisering en employee experience. Heleen Mes zet 5 kansen voor HR op een rij.

Lang leve de boemerangmedewerker

Werkgevers zoeken naar creatieve manieren om nieuw talent te zoeken en aan zich te binden. Een opvallende strategie is het werven van oud-werknemers. Hoe zorg je dat zij zich vrij voelen om weer bij jouw organisatie te solliciteren?

Beroep op HR neemt toe, maar budget niet

Sinds het begin van de pandemie is de werkdruk op HR-afdelingen toegenomen. Bij 30% zelfs significant, zo wijst een grootschalig Europees onderzoek van Personio onder 3.500 HR-managers uit.

Hoe maak je jouw werknemers gelukkig? 

Bij employee experience draait het om het vergroten van werkgeluk van werknemers. Maar hoe doe je dat? Begin bij de purpose en kernwaarden van het bedrijf en bouw van daaruit een cultuur op die past bij wie je als organisatie bent, adviseert...

Hoe krijg je een goed functionerend team?

Sterke teams formeren is een hele uitdaging. De beste mensen werken niet altijd het beste samen. Hoe kun je als HR-professional ervoor zorgen dat al die verschillende persoonlijkheden goed samenwerken en ook bij de organisatie blijven?

Bullshitbanen

De krapte op de arbeidsmarkt geeft werknemers de gelegenheid om afscheid te nemen van een bullshitbaan of een bullshitwerkgever. Voor HR is het tijd om in actie te schieten bij signalen van onvrede.

12,6 procent extra omzet met goede employee experience

Dat het belangrijk is om in werknemers te investeren, is wel algemeen bekend. Maar wat levert het de onderneming op in harde euro’s? In het beste geval 12,6 procent extra omzet. Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en adviesbedrijf PwC.