Genderkwesties op het werk: waarom zou je onderscheid maken?

Genderkwesties op het werk: waarom zou je onderscheid maken?

Steeds meer mensen komen ervoor uit dat ze zich niet thuis voelen in het hokje man of vrouw. Een inclusieve werkvloer betekent dat iedereen zichzelf mag zijn. Hoe kan HR hieraan bijdragen?

Foto: Mikaala Shackelford | Unsplash

Zo kun je culturele rijkdom in een organisatie productief maken

In een eerdere blog ben ik ingegaan op een algemene beschouwing van culturele rijkdom in organisaties. Inclusieve organisaties zijn productiever en innovatiever. Ik gaf al wat suggesties hoe je dat productief kunt maken. In deze blog ga ik daar nog...

Diversiteit en inclusiviteit: te veel van het goede is óók niet goed

Diversiteit en inclusiviteit: te veel van het goede is óók niet goed

Biodiversiteit is goed voor ecosystemen. Hetzelfde geldt voor organisaties. De aanname is hierbij dat hoe diverser en inclusiever je bent, hoe beter dat is voor de toekomstbestendigheid van de organisatie. Dat blijkt echter niet helemaal het geval...

Zo geef je vorm en inhoud aan Diversiteit & Inclusie

Zo geef je vorm en inhoud aan Diversiteit & Inclusie

Diversiteit en inclusiviteit mogen geen lege begrippen zijn in een organisatie. Die vul je samen in, maar HR moet daarin de eerste stappen nemen, stelt Jeroen Riemeijer in dit blog.

Foto: Yan Krukov | Pexels

Culturele rijkdom in een organisatie: een algemene beschouwing

Divers samengestelde teams behalen betere resultaten. Daarvoor is inclusie nodig. Inclusie kan niet zonder goede, duidelijke en sensitieve communicatie, schrijft columnist Michael Zant.

HR-trends 2022: 'Dit is de  morele opdracht van elke organisatie'

HR-trends 2022: 'Dit is de morele opdracht van elke organisatie'

De thema's diversiteit en inclusiviteit staan de laatste jaren steeds meer in de belangstelling binnen de Rijksoverheid en het Ministerie van Financiën. Maak ook werk van diversiteit en inclusiviteit, het is van levensbelang voor je organisatie.