Ga aan de slag met het mobiliteitsbeleid

Ga aan de slag met het mobiliteitsbeleid

Het kabinet wil dat de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer omlaag gaat. Dat vereist een gedegen, misschien zelfs een ander, mobiliteitsbeleid. Hoe pak je dat aan?

ANWB: "Je mobiliteitsbeleid moet passen bij waar je voor staat als bedrijf"

ANWB: "Je mobiliteitsbeleid moet passen bij waar je voor staat als...

Maak een nieuw mobiliteitsbeleid voor een grote, bekende organisatie op gebied van verkeer en toerisme. Ga er maar aan staan. HR'er Simone Eeken vertelt erover.

PGB Pensioendiensten is de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB en zorgt samen met Pensioenfonds PGB voor de pensioenen van circa 440.000 deelnemers. Er zijn ruim 4.000 werkgevers aangesloten bij Pensioenfonds PGB, dat met een belegd vermogen van 30,1 miljard euro (30 juni 2023) behoort tot de tien grootste pensioenfondsen van Nederland.

PGB Pensioendiensten: "Betrek je hele organisatie bij je nieuwe...

De HR-adviseur van PGB Pensioendiensten betrok het hele bedrijf bij de invulling van het nieuwe mobiliteitsbeleid. Daardoor was er weinig weerstand bij de uitrol ervan. Hoe deed ze dat?

KPN: "Durf grote stappen te zetten in je nieuwe mobiliteitsbeleid"

KPN: "Durf grote stappen te zetten in je nieuwe mobiliteitsbeleid"

KPN begon bij de ontwikkeling van het nieuwe mobiliteitsbeleid alsof het een startend bedrijf was. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar er kwam een vernieuwend plan uit, vertelt Carlo Steenvoorden, HR'er bij KPN.

8 vragen en antwoorden over de verplichte CO2-rapportage woon-werkverkeer

8 vragen en antwoorden over de verplichte CO2-rapportage...

Vanaf 1 juli 2024 moeten werkgevers de CO2-uitstoot van hun werknemers rapporteren. Wat moet je daarvoor doen?

Illustratie: Mysticartdesign | Pixabay

Hoe rapporteer je de CO2-uitstoot van je werknemer?

Werkgevers met meer dan 100 werknemers moeten vanaf 1 januari 2024 over de CO2-uitstoot van alle werkgerelateerde kilometers van hun werknemers rapporteren aan de overheid. Wat houdt de nieuwe rapportageplicht precies in en wat zijn de gevolgen?