Hoger salaris en meer burn-outs bij Amerikaanse multinationals in Nederland

Steeds meer mensen werken in Nederland bij Amerikaanse multinationals. Deze werknemers krijgen een hoger uurloon, maken meer (over)uren en hebben, net als personeel van andere multinationals, vaker een burn-out.

Hoger salaris en meer burn-outs bij Amerikaanse multinationals in Nederland

Het CBS constateert dit in de Internationaliseringsmonitor over de Verenigde Staten. Vooral bij vrouwen blijkt het aandeel met psychische vermoeidheidsklachten door het werk hoger te liggen bij zowel de Amerikaanse als overige multinationals. Een op de vijf vrouwelijke werknemers bij Amerikaanse multinationals en 16 procent van de vrouwen die werken bij de overige multinationals rapporteert deze klachten. Dat is meer dan onder vrouwen die bij niet-multinationals werken.

Het doorsnee aantal gewerkte uren per jaar bij Amerikaanse bedrijven was in 2016 bijna twee keer zo hoog als bij andere multinationals en ongeveer tweeënhalf keer zo hoog als bij niet-multinationals. Het doorsnee jaarloon van werknemers bij Amerikaanse bedrijven (niet gecorrigeerd voor het aantal gewerkte uren) kwam mede daardoor meer dan 20 duizend euro hoger uit dan bij andere bedrijven.

Ruim de helft van alle vte’s bij Amerikaanse bedrijven viel in de hoogste loonklasse (de 20 procent hoogste uurlonen). Bij de overige multinationals en de niet-multinationals viel respectievelijk 35 procent en 21 procent van de jaarlonen in de hoogste loonklasse. Naast meer loon hadden werknemers bij Amerikaanse bedrijven vaker een contract voor onbepaalde tijd en volgden ze meer scholing.

Van de ruim 13 duizend multinationals in ons land is ongeveer een op de vijf in Amerikaanse handen. Amerikaanse multinationals boden ruim 201 duizend vte’s, aan werkgelegenheid, vooral in de industrie en handel. Twee jaar eerder waren dat ongeveer 197 duizend vte’s.

Zo voer je een verzuimgesprek

Zo voer je een verzuimgesprek

Hoe voer je een verzuimgesprek? In dit artikel lees je hoe je dit doet. Goede verzuimgesprekken voorkomen onnodig ziekteverzuim.

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Maak een functioneringsgesprek zinvol met deze 5 vragen

Functioneringsgesprekken. De meeste medewerkers én managers zien er tegenop, de uitkomsten zijn meestal teleurstellend. Door gesprekken veel persoonlijker te maken valt er veel meer uit te halen.

Ingrid van Loon:  “In 2040 is een op de drie Nederlanders mantelzorger. Dat is gewoon een feit.”

Impact mantelzorg op werknemers blinde vlek bij werkgever

Nederland telt drie miljoen mensen die mantelzorg combineren met een baan. Een loodzware combinatie, die zorgt voor veel uitval. Een blinde vlek ook voor veel werkgevers. Hoe ziet de toekomst eruit?

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Leidinggevende cruciaal in succes hybride werken

Tijdens de coronapandemie gold een landelijk advies tot thuiswerken. Het lijkt misschien lang geleden, maar dit advies werd pas vijf kwartalen geleden ingetrokken, op 15 maart 2022 om precies te zijn. Hybride werken is het nieuwe normaal. De sleutel...

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De...

Zo geef je hybride werken vorm

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Alcoholverslaving op de werkvloer

Alcoholverslaving op de werkvloer

Verslaving op de werkvloer komt veel vaker voor dan je denkt, weet jarenlang bedrijfsarts Gertjan Beens. Hoe moet HR omgaan met een alcoholverslaafde medewerker?