Zo krijg je gemotiveerde medewerkers

Werkgevers willen gemotiveerde werknemers. Zij zijn tevredener, gelukkiger, presteren beter, zijn minder afwezig en verlaten minder snel de organisatie. Maar wat is nou de beste manier om de eigen drijfveren van mensen aan te boren?

Motivatie is een belangrijk begrip. Organisaties verlangen specifieke gedragingen van hun medewerkers. Maar het is ook belangrijk dat medewerkers gemotiveerd zijn en handelen vanuit eigen drijfveren. Gemotiveerde medewerkers zijn tevredener, gelukkiger, presteren beter, zijn minder afwezig, verlaten minder snel de organisatie, et cetera. Er zijn tal van redenen waarom motivatie echt belangrijk is.

Grote denkers

Een van de grote denkers over motivatie is Victor Vroom. Zijn verwachtingstheorie dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw, maar heeft nog steeds invloed op het huidige denken over motivatie, zowel in onderzoek als in de praktijk.

In deze gratis whitepaper lees je een hoofdstuk uit de Canon van HRM. Auteurs Rein De Cooman en Anneleen Forrier nemen je mee langs de theorie van Victor Vroom en de effectiviteit van HR-praktijken.

Download hier de gratis whitepaper

Dit vind je misschien ook interessant