1. Het laatste HR-nieuws

  2. Actueel & juridisch gecheckt

  3. Direct antwoord op je vraag

Zorg voor een sterke employee journey

Een sterke employee journey zorgt voor groei van je werknemers. Lees de voornaamste aandachtspunten in deze whitepaper.

Zorg voor een sterke employee journey

Elke organisatie van enige omvang verwelkomt elk jaar nieuwe mensen en ziet eveneens regelmatig een medewerker diens (arbeids)leven elders voortzetten. Het traject dat mensen afleggen tussen solliciteren bij en afscheid nemen van een organisatie noemen we de ‘employee journey’.

Die reis loopt langs diverse stations, variërend van de eerste werkdag tot een training en van promotie tot het exit-gesprek. Elke station levert nieuwe ervaringen op. Organisaties die veel aandacht besteden aan de employee experience zijn succesvoller dan andere. Zij zorgen ervoor dat de juiste medewerkers bij hen aansluiten, die passen bij de organisatie. Hun mensen ervaren meer werkgeluk, presteren daardoor beter, zijn minder vaak ziek en blijven hun werkomgeving langer trouw.

Een sterk leer- en ontwikkelprogramma zorgt voor groei van zowel de medewerkers als de organisatie. Hoe pak je dat aan? In onze gratis whitepaper lees je:

✅ Een schets van de huidige arbeidsmarkt
✅ Wat is het belang van een goede employee journey?
✅ Stappen in de employee journey
✅ Tips en next steps

Wil je meer weten over deze zaken? Download dan deze whitepaper.

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Diversiteit en inclusie? 'Begin eerst met gelijke kansen man/vrouw'

Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft diversiteit en inclusie (D&I) inmiddels wel op de agenda staan. Een 50-50-verdeling tussen de seksen is echter nog ver weg. Volgens Stefan Duran van elipsLife, moeten we ons daar niet blind op staren: "De ultieme doelstelling moet zijn om iedereen gelijke kansen te bieden."

Quiet quitting is niet cool

Quiet quitting is niet cool

Er blijkt een challenge te bestaan die je voorschrijft dat je op het werk zoveel mogelijk de kantjes eraf loopt. Je doet precies genoeg om niet te worden ontslagen. Dit uit onvrede met het werk. Marc-Peter Pijper van Viisi vindt dat je dit zeker serieus moet nemen.

De extra secure werkplek voor hybride werkers

De extra secure werkplek voor hybride werkers

Zorg dat de inrichting ervan je geen kopzorgen geeft. Lees de voornaamste aandachtspunten in deze whitepaper.

Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement

Ken- en stuurgetallen voor personeelsmanagement

Personeelsmanagement is als vak voortdurend in beweging. Neem bijvoorbeeld de opkomst van People Analytics en de data-gedreven sturing van organisaties. Die beweging wordt gevoed door de exponentieel toegenomen technologische mogelijkheden en biedt kansen voor nieuwe business-uitdagingen, innovatieve organisatorische constellaties en andere wijzen van werken. Goed gebruik van data leidt tot een betere diagnose van personele vraagstukken, een betere inrichting en beheersing van cruciale organisatieprocessen en een betere besturing van de organisatie.

Nederland, Den Haag, 17 sept. 2024
   Koffertje Miljoenennota 2025 
 Eelco Heinen VVD Minister van Financien heeft dinsdagmiddag de Rijksbegroting aangeboden aan de Tweede Kamer. De Miljoenennota is de begroting voor het komende jaar 2025 /  Op de derde dinsdag in september is de traditionele aanbieding van het koffertje op Prinsjesdag tijdens de opening parlementaire jaar.
 foto: ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

Experts arbeidsmarkt: 'Eerder aangekondigde hervorming gaat door, het...

Er is geen nieuw beleid aangekondigd voor wat betreft de hervorming van de arbeidsmarkt. Dit kabinet gaat door met de al ingezette hervorming. Dat geeft rust, zeggen experts. Het is nog wel wachten op de precieze uitwerking.

Zo kun je personeel met kinderopvangproblemen helpen

Zo kun je personeel met kinderopvangproblemen helpen

De kinderopvang piept en kraakt door personeelstekorten. Wat als jouw personeel geen kinderopvang heeft en niet kan komen werken? Dit zijn de opties.

Gratis lunch op het werk: verkapt loon of arbobeleid?

Gratis lunch op het werk: verkapt loon of arbobeleid?

Een tuinbouwbedrijf biedt zijn werknemers gratis gezonde lunchmaaltijden aan. Maar vallen deze maaltijden, als onderdeel van het arbobeleid, onder de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen? De Hoge Raad geeft duidelijkheid.

Caroline van der Plas (BBB) en Henk Vermeer (BBB) na afloop van een laatste overleg over de kabinetsformatie. PVV, VVD, NSC en BBB hebben een definitief akkoord gesloten voor het vormen van een rechts kabinet (foto: ANP, Sem van der Wal).

Dit betekent het hoofdlijnenakkoord voor HR

Het aanstaande nieuwe kabinet gaat in ieder geval voor een deel door met het hervormen van de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het hoofdlijnenakkoord van PVV, BBB, VVD en NSC.

DEN HAAG - Karien van Gennip, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
ANP - Hollandse Hoogte - Dijkstra bv

Hervorming arbeidsmarkt: zo staat het ervoor

Ondanks de demissionaire status van het kabinet, gaat het door met het hervormen van de arbeidsmarkt. Wat is de stand van zaken?

Zo maak je van duurzame inzetbaarheid een businesscase

Zo maak je van duurzame inzetbaarheid een businesscase

Beleid maken rondom duurzame inzetbaarheid is nodig. Daarvan zijn HR en Finance overtuigd. Maar dat beleid wordt door beide afdelingen nog wel eens anders geïnterpreteerd. Tijd dus om van je duurzame-inzetbaarheidsbeleid een goede businesscase te...

Invoering minimumuurloon stelt HR en salarisadministratie voor uitdagingen

Invoering minimumuurloon stelt HR en salarisadministratie voor...

Eén uniform minimumuurloon voor werknemers in alle sectoren, zoals dat sinds 1 januari 2024 geldt, wekt de illusie van eenvoud. Maar als HR-professional of salarisadministrateur weet je wel beter. Er doemen in de praktijk namelijk stevige...

Menstruatie- en overgangsklachten: zij zorgen voor maatwerkoplossingen 

Menstruatie- en overgangsklachten: zij zorgen voor maatwerkoplossingen

Voor het eerst zijn binnen een cao afspraken vastgelegd rondom menstruatie- en overgangsklachten. Wat houdt dit in? Bedrijven die hier al mee bezig zijn, vertellen erover.