Zorg voor een sterke employee journey

Zorg voor een sterke employee journey

Een sterke employee journey zorgt voor groei van je werknemers. Lees de voornaamste aandachtspunten in deze whitepaper.

Elke organisatie van enige omvang verwelkomt elk jaar nieuwe mensen en ziet eveneens regelmatig een medewerker diens (arbeids)leven elders voortzetten. Het traject dat mensen afleggen tussen solliciteren bij en afscheid nemen van een organisatie noemen we de ‘employee journey’.

Die reis loopt langs diverse stations, variërend van de eerste werkdag tot een training en van promotie tot het exit-gesprek. Elke station levert nieuwe ervaringen op. Organisaties die veel aandacht besteden aan de employee experience zijn succesvoller dan andere. Zij zorgen ervoor dat de juiste medewerkers bij hen aansluiten, die passen bij de organisatie. Hun mensen ervaren meer werkgeluk, presteren daardoor beter, zijn minder vaak ziek en blijven hun werkomgeving langer trouw.

Een sterk leer- en ontwikkelprogramma zorgt voor groei van zowel de medewerkers als de organisatie. Hoe pak je dat aan? In onze gratis whitepaper lees je:

✅ Een schets van de huidige arbeidsmarkt
✅ Wat is het belang van een goede employee journey?
✅ Stappen in de employee journey
✅ Tips en next steps

Wil je meer weten over deze zaken? Download dan deze whitepaper.

Zo geef je hybride werken vorm

Welke effecten heeft het gedwongen thuiswerken gehad op onze manier werken? Wat zijn onze voorkeuren? Is hybride werken het nieuwe normaal? En hoe geven we dat vorm?

Zo focus je echt op de werknemer

In het komende jaar zal in veel sectoren de personeelskrapte en het verloop van personeel toenemen. Het wordt steeds moeilijker om te voorzien in de capaciteitsbehoefte. Tijd dus om verloop te voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?

Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim is duur. Wanneer een werknemer dus een onverwachts hoog ziekteverzuim heeft, of zich opvallend vaak op bepaalde dagen in de week ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek. Hoe voer je een verzuimgesprek?