Strategische personeelsplanning al la carte

Strategische personeelsplanning (SPP), en in het kielzog daarvan thema's als talent management en succession planning, staat al geruime tijd hoog op de agenda van lijnmanagement en HR-adviseurs.

Strategische personeelsplanning al la carte

Mensen maken het verschil. Een goede afstemming tussen wat straks nodig is (gewenste formatie) en wat straks beschikbaar is (verwachte bezetting) kan voorkomen dat er gaten gaan vallen. Anticiperen en proactief beleid maken is dan het devies. Ook in onzekere tijden, daarvoor gebruiken we scenario-analyses.
Dit boek beschrijft het proces van SPP, gaat in op de benodigde data en besteedt aandacht aan de diverse technieken en instrumenten. Daarvoor wordt SPP ontrafeld en opgeknipt in een negental bouwstenen.

Strategische personeelsplanning op één A4'tje

Het boek leest als een menukaart, waarbij de lezer à la carte de gerechten kiest. Zoals de ondertitel aangeeft, is er ruime keuze: van pragmatisch tot professioneel. Voor elk van de bouwstenen worden methoden en instrumenten aangereikt, waarbij de gebruiker zelf een keuze kan maken. Pragmatisch vanwege de gewenste snelheid of het draagvlak? Professioneel vanwege de wens tot uitgebreide en diepgravende analyses? Anything goes. Er is niet één beste wijze. De keuzemomenten worden helder in beeld gebracht. De overzichten, die als “SPP op één A4’tje” per bouwsteen zijn uitgewerkt, de diverse praktische tips en een overzichtelijke literatuurlijst zorgen vooreen boek dat in opleidingstrajecten en workshops prima te gebruiken is.

Over de auteur Gerard Evers

Dr. Gerard Evers (1954) studeerde algemene econometrie (cum laude) aan de Universiteit van Tilburg. Hij was o.a. bijna 20 jaar als hoofddocent en buitengewoon hoogleraar verbonden aan de opleiding Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Momenteel is hij directeur van Evers Euro-HRM B.V., een adviesbureau voor economisch personeelsmanagement, en docent bij diverse postacademische opleidingen.

Boek bestellen bij Bol.com >