De 10 best gelezen exclusieve content van 2023

Van het voeren van een verzuimgesprek tot het stappenplan voor de nieuwe pensioenwet. Dat zijn de exclusieve artikelen waar de HR-professional het meest in geïnteresseerd is. Ontdek de rest van de Top 10 hieronder.

De 10 best gelezen exclusieve content van 2023

1. Zo voer je een verzuimgesprek

Verzuim kost veel geld. Als een werknemer onverwacht vaak ziek is of zich op bepaalde dagen in de week opvallend vaak ziek meldt, is het tijd voor een goed gesprek. In dit stappenplan ontdek je hoe je effectief een verzuimgesprek voert.

Zo voer je een verzuimgesprek

2. Checklist overgang naar nieuw pensioenstelsel

Als HR-professional moet je aan de slag met de nieuwe pensioenwet. Van de strategie betreft arbeidsvoorwaarden tot en met de onderhandelingen met je werknemers(vertegenwoordiging); deze checklist neemt je mee in alle belangrijke te nemen stappen.

Checklist overgang naar nieuwe pensioenregeling

3. Voorbeeldbrief bevestiging onbetaald verlof

Met deze modelbrief leg je schriftelijk vast dat je werknemer onbetaald verlof opneemt.

Voorbeeldbrief bevestiging onbetaald verlof

4. Voorbeeldbrief bevestiging zwangerschapsverlof

Gebruik deze voorbeeldbrief om schriftelijk vast te leggen dat je het verzoek voor zwangerschapsverlof van je werkneemster hebt goedgekeurd. Met de modelbrief kun je je werknemer ook informeren over het verlof.

Voorbeeldbrief bevestiging zwangerschapsverlof

5. Richtlijn voor veilig gebruik ChatGPT

Gebruik deze richtlijn om te delen met medewerkers in je organisatie, zodat zij veilig gebruik kunnen maken van de chatbot ChatGPT.

Richtlijn voor veilig gebruik van ChatGPT

6. Veelgestelde vragen over de ketenregeling

Op basis van de ketenregeling mag je in beginsel, in een periode van 3 jaar, maximaal 3 tijdelijke arbeidsovereenkomst afsluiten met je werknemer. Als de laatste overeenkomst de totale periode van drie jaar overschrijdt, ontstaat automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Verschillende vragen kunnen opkomen rondom de ketenregeling: wanneer wordt de keten onderbroken en wat zijn de geldende regels van de ketenregeling voor werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd al hebben bereikt? Het antwoord op deze vragen en een overzicht van andere vragen en antwoorden lees je (gratis) via de onderstaande link:

Veelgestelde vragen over de ketenregeling

7. Voorbeeldbrief start verbetertraject

Gebruik deze voorbeeldbrief om te bevestigen dat je een verbetertraject met je werknemer start. In de brief geef je aan hoe dit verbeterplan eruitziet.

Voorbeeldbrief start verbetertraject

8. Checklist medewerkers aantrekken en behouden: zo doe je dat

Hoe trek je mensen aan in een krappe arbeidsmarkt en hoe zorg je ervoor dat ze blijven? Deze checklist, met tips van organisatiepsycholoog Kilian Wawoe, geeft je daarin meer inzicht.

Checklist medewerkers aantrekken en behouden: zo doe je dat

9. Checklist: wat te doen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag?

In een tijd waarin bewustwording rond ongewenst en grensoverschrijdend gedrag toeneemt, is het voor organisaties cruciaal om effectief te handelen. Deze checklist toont je stap voor stap hoe je moet omgaan met meldingen van ongewenste gedragsvormen.

Checklist: wat te doen bij een melding van grensoverschrijdend gedrag?

10. Veelgestelde vragen over de opbouw van vakantiedagen

Met vakantieperiodes is het als HR-professional belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels over de opbouw van vakantiedagen. Een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden lees je (gratis) in de onderstaande link:

Veelgestelde vragen over de opbouw van vakantiedagen

Rajiv Ramlakhan is jurist arbeidsrecht en redacteur van PW.

Veelgestelde vragen over het vervallen en verjaren van vakantiedagen

Veelgestelde vragen over het vervallen en verjaren van vakantiedagen

Waarmee moet je als HR rekening houden als vakantiedagen komen te vervallen of verjaren? Hieronder tref je een overzicht van veelgestelde vragen over het vervallen en verjaren van vakantiedagen.

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Zzp-wetgeving: zie jij door de bomen het bos nog?

Het nieuwe kabinet wil duidelijke criteria voor een arbeidsrelatie opstellen. Ook is het plan de handhaving van schijnzelfstandigheid weer op te pakken. En de verplichte AOV komt eraan. De stand van zaken op het gebied van de bevroren zzp-wetgeving.

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd doorwerken na AOW-leeftijd

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd doorwerken na AOW-leeftijd

Gebruik dit document 'Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor werken na AOW-leeftijd' om de samenwerking met een werknemer die de AOW-gerechtigde leeftijd al heeft bereikt, voor een specifieke periode vast te leggen.

Wat zijn de regels voor vakantiewerk door scholieren?

Wat zijn de regels voor vakantiewerk door scholieren?

De schoolexamens zijn voorbij, de zomervakantie breekt aan. Hét moment waarop jongeren op zoek gaan naar een vakantiebaantje.

Loon stopzetten? Vergeet de waarschuwingsplicht niet

Loon stopzetten? Vergeet de waarschuwingsplicht niet

De werkgever zet het loon stop, zonder dat hij zijn zieke werknemer daarover vooraf informeert. Mag dat? Dit zegt de rechter.

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Zo zorg je voor veerkracht en vooruitgang in loopbanen

Bestendige en veerkrachtige loopbanen: daar draait het tegenwoordig steeds meer om. Maar hoe zorg je dat medewerkers hun loopbaandoelen realiseren? Een taak waar het nieuwe bedrijf Endit zich op richt.

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken: praktisch beoordelen

Nieuwe maatregel vanaf 1 juli om WIA-achterstand aan te pakken:...

Vanaf 1 juli 2024 worden WIA-beoordelingen gebaseerd op feitelijke verdiensten. Deze nieuwe maatregel wordt ingevoerd om de achterstanden te verminderen.

Medewerkers controleren tijdens EK-wedstrijd: mag dat?

Medewerkers controleren tijdens EK-wedstrijd: mag dat?

Een voorspelbare ziekmelding na een belangrijke EK-wedstrijd of stiekem onder werktijd kijken. Wat mag er wel en wat niet? Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen legt uit.