Vanaf 2024 verplichte CSRD-duurzaamheidsrapportage nog onbekend bij bedrijven

Vanaf 1 januari 2024 zijn zowel grote als beursgenoteerde middelgrote bedrijven verplicht om te rapporteren over hun impact op mens en milieu. Veel bedrijven zijn onbekend met deze verplichting.

Vanaf 2024 verplichte CSRD-duurzaamheidsrapportage nog onbekend bij bedrijven

De Europese richtlijn Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) verplicht bepaalde bedrijven om te rapporteren over 3 onderdelen: milieu, sociale omstandigheden en bestuur. Milieu omvat bijvoorbeeld het energieverbruik en de CO2-uitstoot van het bedrijf. Zaken als diversiteit en loonkloof vallen onder sociale omstandigheden. En onder bestuur valt onder meer hoe het bedrijf wordt aangestuurd en hoe de interactie is met aandeelhouders.

De duurzaamheidsrapportage moet dan net als de jaarrekening en het bestuursverslag door een externe accountant worden beoordeeld.

Eerste bedrijven moeten rapporteren

De CSRD-rapportageverplichtingen gebeuren gefaseerd. Als eerste zijn beursgenoteerde bedrijven en grote verzekeraars met meer dan 500 werknemers aan de beurt. Zij moeten in 2025 rapporteren over 2024.

Daarna volgen grote bedrijven die aan 2 van de volgende criteria voldoen: een balanstotaal tot 20 miljoen euro, een netto-omzet tot 40 miljoen euro en/of tot 250 medewerkers in dienst. Zij moeten in 2026 rapporteren over 2025.

Nieuwe richtlijn is onbekend

Ondanks deze aankomende verplichting, heeft tweederde van de Nederlandse bedrijven nog nooit van deze nieuwe richtlijn gehoord, blijkt uit uit onderzoek van I&O Research in opdracht van ABN AMRO. De onderzoekers vinden dit ‘opmerkelijk’. “De richtlijn raakt weliswaar alleen grote bedrijven en middelgrote en kleine beursfondsen direct, maar deze bedrijven zijn voor hun eigen rapportage deels afhankelijk van informatievoorziening van kleinere leveranciers en afnemers in de keten”, staat in het rapport. “De onbekendheid bij kleinere ondernemers laat zien dat die informatie-uitvraag nog niet op gang is gekomen.”

Niet overal zijn de nieuwe regels onbekend. De industrie en de financiële en zakelijke dienstverlening zijn ‘relatief beter’ op de hoogte van de CSRD.

Ondernemers onderschatten impact

Verder blijkt uit het rapport dat niet alleen de onbekendheid de richtlijn parten speelt, ook de illusie dat de nieuwe regels de organisatie toch niet zullen raken. Ruim 50 procent van de ondernemers denkt dat.

De European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) schat naar aanleiding van hun eerdere verkennende studie dat 9 tot 59 procent van het midden- en kleinbedrijf (mkb) geraakt gaat worden door de CSRD. Dat komt neer op ongeveer 103.000 mkb’ers. ABN Amro: “Aangezien over een periode van 3 jaar steeds meer bedrijven direct onder de richtlijn komen te vallen, is het denkbaar dat het aantal mkb’ers dat te maken krijgt met de CSRD uiteindelijk nog hoger uitvalt.”

Binnenkort op PW.: CSRD-serie

In januari verschijnt op PW. een serie over de CSRD, waarin wordt uitgelegd wat het inhoudt, wat HR moet doen en een praktijkverhaal van een bedrijf.

Lees meer over

Nicolette van den Hout - redacteur PW.

Nicolette van den Hout - redacteur PW.

Redacteur PW.

Nicolette van den Hout is sinds juni 2022 redacteur bij PW. Ze schrijft onder meer over: Participatiewet, skillspaspoort, arbeidskrapte, arbeidsovereenkomst, ontslag, opleiden & ontwikkelen, recruitment, privacy en diversiteit.

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

Podcast HR-Rechtspunt: mediation is toch niet zo vrijblijvend

De werkgever die het advies van de bedrijfsarts om mediation in overweging te nemen naast zich neerlegt, wordt daarvoor door de rechter gestraft. Arbeidsrechtadvocaat Cindy Schroeten legt in de podcast uit hoe dat zit.

Steeds vaker delen organisaties hun personeelshandboek online,  ook voor employer branding en recruitment. Foto: Shutterstock

Personeelshandboek: van saai naar strategisch HR-instrument

Deze HR-professionals delen hun handboek bewust online, ook voor employer branding en recruitment. "Dit is geen operationeel maar een strategisch HR-instrument."

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

CSR: wacht niet op wettelijke verplichtingen voor duurzaamheid

Ga aan de slag met de Corporate Social Responsibility (CSR). Het wordt namelijk steeds belangrijker, zowel voor opdrachtgevers en klanten als (potentiële) medewerkers, schrijft Hans van der Spek.

Eerste ronde SLIM-subsidie 2024 voor mkb beschikbaar in maart

Eerste ronde SLIM-subsidie 2024 voor mkb beschikbaar in maart

De eerste ronde aanvragen voor de SLIM-subsidie, voor mkb-ondernemers die werknemers willen bijscholen, is in maart geopend. Er is een fors hoger budget vrijgemaakt.

Bekijk hier PW. magazine #1 (februari 2024)

Bekijk hier PW. magazine #1 (februari 2024)

Lees in dit magazine over de CSRD-regels en de rapportage-eisen, de zorgplicht bij grensoverschrijdend gedrag en de regels omtrent een goed DE&I-beleid.

10 tips om werkplekleren te bevorderen

10 tips om werkplekleren te bevorderen

Hoe geef je werkplekleren het beste vorm in een organisatie? Onderzoeker Mirjam Baars deelt de 10 meest voorkomende manieren.

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

Zo pakt Royal FloraHolland de CSRD-rapportage aan

De sierteeltmarktplaats Royal FloraHolland heeft afgelopen jaar proefgedraaid met het rapporteren volgens de CSRD-richtlijnen. Waar liepen ze tegenaan? En wat kan HR van hen leren?

Werkgeluk vergroten: van een positieve cultuur tot doeltreffend leiderschap

Werkgeluk vergroten: van een positieve cultuur tot doeltreffend...

Wat kan een organisatie doen om het werkgeluk van medewerkers te bevorderen? Het creëren van de juiste randvoorwaarden zorgt ervoor dat medewerkers gaan floreren, schrijft werkgelukexpert Gea Peper.