Trends 2022:'Veel software developers zijn al lang niet meer op LinkedIn te vinden'

Trends 2022:'Veel software developers zijn al lang niet meer op...

Edson Delgado, managing director en HR-verantwoordelijk bij Intrameo, ziet voor data een grote rol weggelegd in de strijd om talent. Niet meer eindeloos door profielen scrollen: "De winst is enorm."

HR-trends 2022: 'Data driven HR past goed bij de menselijke kant van HR'

HR-trends 2022: 'Data driven HR past goed bij de menselijke kant van...

Data gebruiken als basis van HR-beleid? Dat past toch helemaal niet bij het menselijke en ietwat softe imago dat HR soms heeft? Toch is data driven HR dé HR-trend van 2022.

Zo maak je de omslag naar evidence based HR

Zo maak je de omslag naar evidence based HR

HR is van oudsher de softe kant van de organisatie. Maar ook de softies ontkomen niet meer aan het werken met 'harde' data. Aan de slag dus met HR-analytics. Myra van Herwijnen, manager Kenniscentrum Employee Benefits bij VLC & Partners, legt uit...

HR-trends: Over de grenzeloze mogelijkheden van digitale data en de ethische kwesties die zij oproepen

HR-trends: Over de grenzeloze mogelijkheden van digitale data en de...

De HR-professional is traditioneel gezien niet een heel sterke aanjager van technologische ontwikkelingen in de organisatie. De oorzaak daarvan weet ik niet zeker, maar ik vermoed dat het iets te maken heeft met het feit dat er weinig bèta's zijn...

Zo start je met data-driven recruitment

Zo start je met data-driven recruitment

De krapte op de arbeidsmarkt houdt onverminderd aan. Talent is schaars en werkgevers halen alles uit de kast om veelbelovende medewerkers aan te trekken en vast te houden.

Meekijksoftware: hoe ga je er verstandig mee om?

Meekijksoftware: hoe ga je er verstandig mee om?

Werken vindt steeds vaker nog maar deels op kantoor plaats. Om zeker te weten dat de werknemers productief zijn, is er een groeiend aanbod aan monitor- en meekijksoftware. Wat doet dit met de werkprestaties?