Twaalf whitepapers die de HR-professional verder helpen

In 2017 hebben we maar liefst 12 interessante whitepapers van Visma ontvangen over actuele HR-onderwerpen. De 12 whitepapers zijn verdeeld over vier thema's. Hieronder een overzicht van deze thema's en links naar de whitepapers voor wie nog eens dieper in het thema wil duiken.

Twaalf whitepapers die de HR-professional verder helpen

HR en technologie

Er is geen ontkomen aan. Technologie heeft grote impact op de arbeidsmarkt en op de functie HR. Door robotisering worden functies anders, of verdwijnen geheel. En wat te denken van bijvoorbeeld Artificiële Intelligentie (AI), waardoor bijvoorbeeld selectieprocessen efficiënter en objectiever verlopen. In één van de whitepapers worden de gevolgen van AI geschetst. Verder ook aandacht voor virtual reality. Medewerkers kunnen zo levensecht bepaalde situaties trainen. Of kunnen al kennismaken met de werkplek, voordat ze in dienst zijn. Kortom, technologie gaat het HR-vak drastisch veranderen. Lees meer daarover in de whitepapers. Download ze hier.

HR en Analytics

Technologie en data gaan hand in hand. Automatisering en digitalisering zorgen ervoor dat er grote hoeveelheden data verzameld worden. Maar wat kun je met al die data? Hoe ontsluit je deze? Waar begin je met analyseren? Voor de – over het algemeen – alfa ingestelde HR-professional een flinke uitdaging. Meer over trends, best practices en toepassingen met betrekking tot analytics in onderstaande whitepapers.

Millennials

En wie zijn ‘gewend’ aan al die snelle technologische ontwikkelingen? Digital natives. Millennials dus. Zij zijn echt opgegroeid met smartphones, slimme software en technologische snufjes. Het is een generatie die anders in het leven staat dan voorgaande generaties. Dat vraagt om maatwerk bij de aansturing en werving van millennials. En ook moet er aandacht zijn voor samenwerking tussen verschillende generaties op de werkvloer. Daar gaan de volgende drie whitepapers op in.

Personeel werven

Ook echt van deze tijd: krapte op de arbeidsmarkt. In steeds meer branches wordt krapte op de arbeidsmarkt gevoeld. Vacatures kunnen niet vervuld worden of staan lang open. En dat is natuurlijk funest voor de bedrijfsvoering. Qua personeelswerving is het dan ook alle hens aan dek. Aantrekkelijke werkgevers hebben natuurlijk minder moeite met het vervullen van vacatures. Maar hoe wordt je nu een aantrekkelijke werkgever? En welke middelen kun je inzetten om aan nieuwe medewerkers te komen? Lees de onderstaande whitepapers!

Visma wil HR-professionals graag ondersteunen bij het uitoefenen van hun vak. Naast het verspreiden van whitepapers heeft zij daarom een eigen blog en wordt ook op platforms, zoals bijvoorbeeld HRbase, kennis gedeeld.

De redactie van PW. zorgt ervoor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van HR en personeelsmanagement.

Waarom een holistische visie op de employee journey écht belangrijk is

Waarom een holistische visie op de employee journey écht belangrijk is

Bij ICM betekent werken meer dan alleen het hebben van een baan. Met zijn holistische visie op de employee journey biedt het bedrijf zijn medewerkers een unieke werkomgeving. Tevreden medewerkers vormen immers de fundering van de organisatie. Waarom...

Walter Supèr: “Een inhoudelijk programma moet onderhuids ontregelen en inspireren tot nieuwe keuzes.”

'Een heidag moet je raken in hart en hoofd'

Ben jij voor jouw team of organisatie op zoek naar een dag die raakt en uitdaagt op vraagstukken die er werkelijk toe doen? "De Theaterloods in Radio Kootwijk zorgt voor een heidag die echt van waarde is."

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Groeien zonder grenzen: de innovatieve kant van leren

Ontwikkeling kan nooit genoeg worden gestimuleerd, vindt Archipel Academy.

Vier tips om leren echt op de kaart te zetten in de organisatie

Vier tips om leren echt op de kaart te zetten in de organisatie

Hoe zorg je dat onderwijs hoog op de agenda komt in je organisatie? Vier handige tips om medewerkers te laten groeien (en de organisatie ook).

STAP-regeling aangepast - aanvragen kan vanaf 28 februari 2023

STAP-regeling aangepast - aanvragen kan vanaf 28 februari 2023

Later dan gepland - vanaf 28 februari - is het weer mogelijk om voor een opleiding STAP-subsidie aan te vragen. Ook zal de regeling een beetje anders worden, schrijft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een Kamerbrief.

Podcast: Zo zet je e-learning succesvol in

Podcast: Zo zet je e-learning succesvol in

Hoe kun je via e-learning de onboarding begeleiden? En hoe kan een e-training de faalkosten van bedrijven verlagen? Peter Santegoeds van Bodel Campus en Michel Geurts van Cornerstone vertellen waarom het zo belangrijk is om te investeren in de...

'Niet continueren, maar continuleren'

'Niet continueren, maar continuleren'

Natuurlijk werk jij als HR hard aan een gedegen opleidingsbeleid. Maar, betogen Kirstin Stokla en Jeroen Leonard van LOI Zakelijk, minstens net zo belangrijk is dat die medewerkers op dit gebied zelf het initiatief nemen.

STAP-budget weer beschikbaar op 1 november 2022

STAP-budget weer beschikbaar op 1 november 2022

Vanaf dinsdag 1 november om 10 uur is het weer mogelijk om STAP-subsidie voor scholing aan te vragen. Vorige aanvraagperiodes was de geldpot al na twee uur leeg, dus wees er snel bij als je er gebruik van wilt maken.