Voor abonnees Dit moet je weten over loondoorbetaling bij ziekte
De werkgever is wettelijk verplicht om bij ziekte van een werknemer gedurende 104 weken het loon door te betalen.
Het laatste HR-nieuws
Actueel & juridisch gecheckt
Direct antwoord op je vraag
De werkgever is wettelijk verplicht om bij ziekte van een werknemer gedurende 104 weken het loon door te betalen.
Deze nieuwe wet moet ervoor zorgen dat er geen ongelijke beloning meer bestaat tussen mannen en vrouwen in vergelijkbare functies.
Een salesmedewerker bij beveiligingsbedrijf Verisure heeft een bonusregeling, maar er ontstaat discussie over de interpretatie.
Dit nieuwe jaar is er een aantal (wets)wijzigingen in werking getreden. PW. heeft de belangrijkste voor HR op een rijtje gezet.
Minister Eddy van Hijum van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt het wijzigen van het minimumjeugdloon.
Expert Talentontwikkeling Mirjam Baars bestudeerde het rapport Future of Jobs, van het World Economic Forum. Zij zet de uitdagingen voor de HR-professionals op een rijtje.
De 30%-regeling voor expats wordt per 1 januari 2027 aangepast naar een 27%-regeling. De versobering die per 1 januari 2024 inging, wordt deels teruggedraaid.
Coalitiepartijen zijn het eens geworden over de Rijksbegroting. De nieuwe Miljoenennota en het Belastingplan 2025 worden op dinsdag 17 september aan de Tweede Kamer gepresenteerd. Dit weten we nu al van de plannen.
Vanaf dit jaar is het voor werkgevers niet meer mogelijk om loonkostenvoordeel te ontvangen voor werknemers met een laag inkomen. Daarnaast veranderen de regels voor het ontvangen van andere tegemoetkomingen.
Wat is het verschil tussen deze pressiemiddelen voor iemand die niet meewerkt? Verzuimspecialist Marjol Nikkels antwoordt.