nieuws

Twaalf whitepapers die de HR-professional verder helpen

Persoonlijke ontwikkeling

In 2017 hebben we maar liefst 12 interessante whitepapers van Visma ontvangen over actuele HR-onderwerpen. De 12 whitepapers zijn verdeeld over vier thema’s. Hieronder een overzicht van deze thema’s en links naar de whitepapers voor wie nog eens dieper in het thema wil duiken.

Twaalf whitepapers die de HR-professional verder helpen

HR en technologie

Er is geen ontkomen aan. Technologie heeft grote impact op de arbeidsmarkt en op de functie HR. Door robotisering worden functies anders, of verdwijnen geheel. En wat te denken van bijvoorbeeld Artificiële Intelligentie (AI), waardoor bijvoorbeeld selectieprocessen efficiënter en objectiever verlopen. In één van de whitepapers worden de gevolgen van AI geschetst. Verder ook aandacht voor virtual reality. Medewerkers kunnen zo levensecht bepaalde situaties trainen. Of kunnen al kennismaken met de werkplek, voordat ze in dienst zijn. Kortom, technologie gaat het HR-vak drastisch veranderen. Lees meer daarover in de whitepapers. Download ze hier.

HR en Analytics

Technologie en data gaan hand in hand. Automatisering en digitalisering zorgen ervoor dat er grote hoeveelheden data verzameld worden. Maar wat kun je met al die data? Hoe ontsluit je deze? Waar begin je met analyseren? Voor de – over het algemeen – alfa ingestelde HR-professional een flinke uitdaging. Meer over trends, best practices en toepassingen met betrekking tot analytics in onderstaande whitepapers.

Millennials

En wie zijn ‘gewend’ aan al die snelle technologische ontwikkelingen? Digital natives. Millennials dus. Zij zijn echt opgegroeid met smartphones, slimme software en technologische snufjes. Het is een generatie die anders in het leven staat dan voorgaande generaties. Dat vraagt om maatwerk bij de aansturing en werving van millennials. En ook moet er aandacht zijn voor samenwerking tussen verschillende generaties op de werkvloer. Daar gaan de volgende drie whitepapers op in.

Personeel werven

Ook echt van deze tijd: krapte op de arbeidsmarkt. In steeds meer branches wordt krapte op de arbeidsmarkt gevoeld. Vacatures kunnen niet vervuld worden of staan lang open. En dat is natuurlijk funest voor de bedrijfsvoering. Qua personeelswerving is het dan ook alle hens aan dek. Aantrekkelijke werkgevers hebben natuurlijk minder moeite met het vervullen van vacatures. Maar hoe wordt je nu een aantrekkelijke werkgever? En welke middelen kun je inzetten om aan nieuwe medewerkers te komen? Lees de onderstaande whitepapers!

Visma wil HR-professionals graag ondersteunen bij het uitoefenen van hun vak. Naast het verspreiden van whitepapers heeft zij daarom een eigen blog en wordt ook op platforms, zoals bijvoorbeeld HRbase, kennis gedeeld.

Reageer op dit artikel