Zeven Megatrends

Dubai print een museum. Je tandenborstel maakt een afspraak bij de tandarts. En met predictive policing stelt de politie van Chicago een heat list op van waarschijnlijke geweldplegers. Die krijgen thuis een bezoekje. De hele wereld in één boek. Alle majeure ontwikkelingen samengevat.

Zeven Megatrends

Over leven en ondernemen in de nieuwe werkelijkheid
Zeven Megatrends schetst hoe de wereld waarin wij leven, samenleven en ondernemen verandert. De volgende 7 megatrends komen aan bod:

  1. Digitaler
  2. Grenzelozer
  3. Pluriformer
  4. Onzekerder
  5. Verantwoordelijker
  6. Vitaler
  7. Ondernemender

Een greep uit de inhoud…
Is Het Nieuwe Werken productief? Op de drukste dagen is het op kantoor dringen voor een werkplek en kan je maar beter oordoppen indoen. In het nieuwe Nieuwe Werken stuur je je telepresence robot naar de vergadering.

Misschien neemt de robot je baan wel helemaal over. Want werk verdwijnt. Dat is historisch niks bijzonders. De koetsier en ponstypist zijn ook verdwenen. Ander werk verschijnt. Het ROC Twente leidt 1000 mbo’ers op voor een dronebaan.

Of begin als professional voor jezelf. Kapitaal is niet nodig, een laptop volstaat. Het is de tijd van digitaal marxisme. Langer leven betekent bovendien tweede kansen. Het vergt zo’n 10.000 uur om in iets nieuws heel goed te worden en jezelf professioneel te re-creëren. Tijd genoeg. 100-plussers zijn de snelst groeiende bevolkingsgroep. Dus brengt de burgemeester ze geen bloemetje meer, hij krijgt het er te druk mee.

Alle majeure ontwikkelingen benoemd, geordend en samengevat
Zeven Megatrends gaat in op de sjoemelmarge, beloningen over de top en de toenemende claimcultuur. Lees over diversiteit in discriminatie, de WTF-generatie van stroomjunkies, haperende doorstroom van vrouwen en tweedelingen, hét woord van het decennium. Over energie uit de hemel, Martiaanse ambities van start-ups en de toekomst van de cao. Dit boek beschrijft, het schrijft niet voor. Zonder checklists en recepten. Het laat je de ruimte voor je eigen oordeel over de implicaties van de trends en om je eigen koers te kiezen.

Meer informatie & Bestellen