Don'ts voor HR-managers (deel 2): neem geen verantwoordelijkheid!

Don'ts voor HR-managers (deel 2): neem geen verantwoordelijkheid!

Elke week geeft auteur, spreker en consultant Jeroen Busscher een tip aan de HR-manager. In de tweede aflevering van deze videoserie: neem geen verantwoordelijkheid!

deel 1 | deel 2 | deel 3 | deel 4

We zijn allemaal bang om fouten te maken. Mensen zijn immers zeven keer gevoeliger voor verlies dan voor winst. Auteur, spreker en consultant Jeroen Busscher vertelt (HR-) managers wat ze níet moeten doen.

Lees ook het artikel van Jeroen Busscher: De acht don’ts voor HR-adviseurs

Het nieuwe boek van Busscher heet dan ook: Don’ts voor managers. In tientallen ultrakorte hoofdstukken vertelt hij managers niet wat ze moeten doen, maar wat ze juist níet moeten doen. Dat doet hij met zijn bekende gevoel voor humor. Dit keer vertelt hij waarom verantwoordelijkheid nemen een slecht idee is.

Bekijk de video: Neem geen verantwoordelijkheid!

deel 1 | deel 2 | deel 3|deel 4

Lees meer over

HR's in de spotlight op Internationale HR-dag

Het is vandaag de Internationale HR-dag, dus reden om HR extra in de spotlight te zetten. In gesprek met een aantal bevlogen HR'ers die vertellen over hun visie op HR, over hun persoonlijke loopbaan en waarom zij zo trots zijn op hun vak.

Deze persoonlijkheidstesten zijn het meest effectief

Als HR-professional kan het interessant zijn om persoonlijkheidstesten in te zetten. Welke testen kun je het best waar voor inzetten? Onderzoeker Mirjam Baars heeft ze op een rij gezet.