HRM Heden & morgen

HRM Heden en Morgen: evidence-based practice en practice-based evidence geeft inzicht in wat werkt in HRM in het heden en biedt inspiratie en tips hoe het HRM van morgen vorm kan krijgen.

HRM Heden & morgen

De impact – bedoeld en onbedoeld – van HRM-praktijken op het succes van organisaties en het welzijn van haar medewerkers is groot. Er bestaan echter veel HRM-praktijken, perspectieven,
hypes en theorieën waarvoor overtuigend bewijs dat ze werken ontbreekt. In de dagelijkse HRMpraktijk is het bovendien lastig om inzicht te krijgen in wat goed werkt en waarom.

Inspiratie

Dit boek brengt daar verandering in en stelt de HRM-professional in staat om beter inzicht te krijgen in welke HRM-praktijken wel en niet werken en waarom. Daarmee gaat de ambitie van de auteurs verder dan simpelweg een overzicht bieden van alle HRM-praktijken. Naast uitkomsten uit wetenschappelijk praktijkonderzoek over bestaande HRM-praktijken biedt het boek ook inspiratie voor vernieuwing.

Daarnaast biedt het boek handvatten om zelf onderzoek uit te voeren voor effectieve, innovatieve en breed gedragen HRM-praktijken in de eigen organisatie. Bovendien geeft onderzoek niet alleen inzicht in de effectiviteit en moraliteit van HRM-praktijken, maar kan het ook ingezet worden als veranderinstrument.

HRM Heden & Morgen

De auteurs van dit boek werken in de HRM-praktijk, consultancy, wetenschap en hbo-onderwijs. Zij staan op het snijvlak van wetenschap en praktijk. Zij scheiden het kaf van het koren op het gebied van HRM-onderzoek en -praktijk. Dat maakt dit boek tot een must read voor iedereen die werkzaam is of wil zijn in de praktijk van Human Resource Management.

Bestel hier dit boekLees het boek online met PW. pro

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Gebruik strategische personeelsplanning in transitie naar circulaire bedrijfsvoering

Gebruik strategische personeelsplanning in transitie naar circulaire...

Strategische personeelsplanning speelt een belangrijke rol in de overstap van lineaire naar een circulaire bedrijfsvoering. Het uitbreiden van het functiehuis met de functie 'duurzaamheidsprofessional' is daarin een eerste stap.

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Om nieuwe toepassen van AI te onderzoeken of te demonstreren, kun je als ondernemer in aanmerking komen voor verschillende subsidies en kredieten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

Als je de reis- en contactmomenten van je medewerkers in kaart brengt, kun je sturen op ervaringen die bijdragen aan werkgeluk. Bovendien kun je laten zien waar jouw organisatie voor staat, schrijft werkgeluk-expert Gea Peper.

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid boven snelheid'

Tamara Kucharek (Goudwisselkantoor): 'In dit vak gaat zorgvuldigheid...

In de Spotlight-rubriek stellen we 9 vragen aan collega's in het HR-vak. Dit keer: Tamara Kucharek, HR Directeur Europa bij het Goudwisselkantoor en eigenaar BISC HR Advies & Begeleiding.

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

'Van deze HRtop100 award 2024 winnaars kan HR veel leren'

5 eindverantwoordelijke HR-professionals zijn 28 maart in de prijzen gevallen tijdens de HRtop100 award 2024. Volgens de vakjury kan HR veel leren van de strategieën van deze winnaars.

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Optimaliseer hybride werken: van strakke afspraken tot de juiste tools

Hybride werken is het nieuwe normaal sinds het uitbreken van de coronapandemie. Maar waar staan we 4 jaar later? Tips van en voor HR.

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Loopbaan-APK voor HR: dit helpt tegen werkdruk

Word je overladen met taken die snel tussendoor moeten? Werkdruk is een serieus probleem bij HR. Hoe kunnen managers en medewerkers zichzelf ontzorgen? In deze rubriek geeft loopbaanadviseur Jolan Douwes de oplossing.