PW. insights

PW. pro Insights voert kwalitatief en kwantitatief onderzoek uit onder HR-professionals. Zo kun je leren van vakgenoten en jouw kennis delen. De resultaten van de onderzoeken lees je in deze researchpapers. Wat is de juiste mix tussen werken vanuit huis en op kantoor? Veel organisaties zijn niet van plan om na de coronacrisis weer volledig

PW. insights

PW. pro Insights voert kwalitatief en kwantitatief onderzoek uit onder HR-professionals. Zo kun je leren van vakgenoten en jouw kennis delen. De resultaten van de onderzoeken lees je in deze researchpapers.


Wat is de juiste mix tussen werken vanuit huis en op kantoor?

Veel organisaties zijn niet van plan om na de coronacrisis weer volledig terug naar kantoor te gaan. Maar helemaal thuiswerken is ook niet de bedoeling. Hoe vind je de balans?

Naar de research paper

Zo kijken HR-professionals tegen spyware aan

PW. pro Insights onderzocht hoe HR-professionals tegen het fenomeen 'gluurapparatuur' aankijken. Ook vroegen we aan de respondenten die personeel op afstand (willen) monitoren hoe zij hiermee omgaan.

Naar de research paper

Employee experience: Hoe hoog staat dit thema op de agenda in de organisatie waar jij werkt?

PW pro insights researchpaper employee experiencePW. pro Insights verrichtte kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder HR-professionals over de employee experience. Hoe hoog staat dit thema eigenlijk op de agenda binnen verschillende organisaties? Is er voldoende aandacht voor?

Naar de research paper

Ongewenst gedrag op de (digitale) werkvloer

Pesten en ander ongewenst gedrag is geen onderwerp waar de meeste werkgevers graag over praten. Toch is het belangrijk om daar beleid op te voeren. Hoe gaat HR om met ongewenst gedrag op de (digitale) werkvloer?

Naar de research paper

Leren & ontwikkelen tijdens de coronacrises: hoe staat het ervoor

PW. pro Insights verrichtte kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder HR-professionals naar hoe medewerkers leren & ontwikkelen nu dat met name digitaal gebeurt. Leidt de coronapandemie tot fundamentele verschuivingen? Welke?

Naar de research paper

Leidinggeven op afstand nu thuiswerken de norm is

In deze exclusieve research paper van PW. pro insights vind je de uitkomsten van kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder HR-professionals naar leidinggeven op afstand nu thuiswerken de norm is. Het onderzoek is in november 2020 uitgevoerd.

Naar de research paper

Personeelsretentie tijdens de coronacrisis

In deze exclusieve research paper van PW. pro Insights vind je de uitkomsten van kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder HR-professionals naar personeelsretentie tijdens de coronacrisis. Het onderzoek is uitgevoerd in september 2020.

Naar de research paper

Lees meer over

Het succes van talentontwikkeling: lessen van leidinggevenden

Het succes van talentontwikkeling: lessen van leidinggevenden

Doordring leidinggevenden ervan dat ze hun medewerkers meer aanspreken op hun talenten en minder op zaken waar ze niet zo goed in zijn. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het nog niet. Zo ontdekte onderzoeker Mirjam Baars.

Ghislaine Aarts, directeur HR bij Arriva. Foto: The Playful photographer|

Directeur HR Arriva: "Ik lig weleens wakker van het aantal...

Dreigen met werkonderbreking, agressie tegen medewerkers en een groot CO2-doel. Arriva staat de komende jaren voor uitdagingen. Ghislaine Aarts, directeur HR van Arriva vertelt erover.

Digitale dilemma's van HR: een balans tussen technologische vooruitgang en duurzaamheid

Digitale dilemma's van HR: een balans tussen technologische...

In de afgelopen jaren heeft binnen HR een verschuiving plaatsgevonden naar digitale dienstverlening en datagestuurd werken. Maar staan we wel genoeg stil bij de aanzienlijke milieu-impact van deze ontwikkelingen, vraagt Anne Doeser zich af.

Bekijk hier PW. magazine #2 (april 2024)

Bekijk hier PW. magazine #2 (april 2024)

Lees in dit magazine over het omgaan en voorkomen van loonbeslag, de rol van HR bij rouw op de werkvloer en de taak van HR bij polarisatie.

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

5 subsidies voor opleiden en ontwikkelen

Toekomstbestendige organisaties zien wat erop hen afkomt en anticiperen daarop. Aan HR om te investeren in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Met deze subsidies kun je je voordeel doen.

Gebruik strategische personeelsplanning in transitie naar circulaire bedrijfsvoering

Gebruik strategische personeelsplanning in transitie naar circulaire...

Strategische personeelsplanning speelt een belangrijke rol in de overstap van lineaire naar een circulaire bedrijfsvoering. Het uitbreiden van het functiehuis met de functie 'duurzaamheidsprofessional' is daarin een eerste stap.

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Subsidies en kredieten voor AI-ontwikkeling

Om nieuwe toepassen van AI te onderzoeken of te demonstreren, kun je als ondernemer in aanmerking komen voor verschillende subsidies en kredieten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

De 8 momenten waarop jouw medewerkers een mening over je vormen

Als je de reis- en contactmomenten van je medewerkers in kaart brengt, kun je sturen op ervaringen die bijdragen aan werkgeluk. Bovendien kun je laten zien waar jouw organisatie voor staat, schrijft werkgeluk-expert Gea Peper.